Elektrisch rijden iets voor U? ERV Informatieavond op 23 maart

Twello- Energierijk Voorst organiseert in samenwerking met Zutphen Energie, Lochem Energie en Vereniging Elektrische Rijders een informatieavond waar alle vragen over elektrisch rijden aan bod komen. Het is gericht op de praktijk, laagdrempelig en onafhankelijk. Bedoeld voor iedereen die komend jaar nadenkt over een andere auto of bestelauto.

In april volgt daarna volgt een elektrische mobiliteitsdag waar proefritten mogelijk zijn met allerlei modellen. Deze dag wordt georganiseerd door de Automotive opleiding van Aventus.

Informatieavond

EnergieRijk Voorst organiseert op donderdag 23 maart een avond waar verschillende sprekers informatie geven over de praktische kanten van het rijden met een elektrische auto. Wanneer is hybride of elektrisch interessant, hoe ver kom je meteen accu, waarop letten bij een occasion, opladen thuis en onderweg, wat is slim laden, mogelijkheid van private lease en deelauto’s en wat het kost. Het biedt veel ervaringen uit de praktijk.

Locatie: Sportcafé van Sporthal jachtlust, Jachtlustplein 7, Twello

Ontvangst met koffie en thee is vanaf 19.15 uur en om half acht begint het programma.

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Elektrische mobiliteitsdag

Op zaterdag 8 april kun je zelf ervaren hoe een elektrische auto rijdt. Kom hiervoor naar de parkeerplaats van FC Zutphen, Meijerinkpad 1, waar van 10 tot 16 uur de auto’s te beproeven zijn.

Opleidingsinstituut Aventus organiseert deze dag op vergelijkbare wijze als de twee vorige edities op dezelfde locatie.

Je kunt voor deze miniproefritten kiezen uit meer dan 30 elektrische auto’s en bestelauto’s. Vooraf inschrijven zorgt ervoor dat de auto op het toegewezen tijdstip voor je klaar staat. Ga hiervoor naar de website www.aventus.nl/aanmelden-proefrit. Maar ook op de dag zélf kun je je nog aanmelden bij de auto’s naar keuze.

Ook hier kunnen alle vragen worden gesteld aan onafhankelijke deskundigen. Ambassadeurs van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) zijn de hele dag aanwezig en ook hun helpdesk biedt een schat aan informatie.

Voor meer informatie:

o over de informatieavond op 23 maart:

Kees Huijbers, secretaris EnergieRijk Voorst,

telefoon 06 45894431 of kees.huijbers@energierijkvoorst.nl

o over de elektrische mobiliteitsdag op 8 april:

Jop Braams, docent Aventus Automotive Apeldoorn,

j.braams@aventus.nl

woensdag 8 maart 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws