Elvisdienst in Dorpskerk Twello

Twello- Op zondag 25 april vindt er om 10.00 uur in de Dorpskerk te Twello een Elvis-gospelkerkdienst plaats. Een bijzondere kerkdienst georganiseerd door de Protestantse Gemeente Twello. Helaas is door de coronamaatregelen de kerk nog niet open voor bezoekers, maar de dienst is wel eenvoudig mee te beleven via www.kerkdienstgemist.nl.

​Elvis

Elvis was verslaafd aan medicijnen, pillen. Die had hij leren slikken in zijn diensttijd. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven. De boodschap van de dienst is: zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand. Verder is het ook ‘gewoon’ een kerkdienst met toepasselijke Bijbellezing. Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong. Een aantal van deze gospels zal te horen zijn in deze dienst.

Elvis-dominee

De dienst wordt geleid door dominee Fred Omvlee. Fred Omvlee is hoofd geestelijke verzorging bij de Koninklijke Marine maar staat bekend als de Elvis-dominee. Hij is Elvis fan en organiseert al bijna achttien jaar Elvis-kerkdiensten. Fred Omvlee is een dominee die heel begrijpelijk preekt maar ook een begenadigd zanger van Elvis-gospels is.

Elvis-koor

Vorig jaar is een gelegenheids-Elvis-gospeldienst opgericht, waar inmiddels al ruim 40 leden zich voor hebben opgegeven. Helaas mag er – vanwege de coronamaatregelen – niet gezongen worden in de kerk. Gelukkig zijn er veel Elvis-gospelfilmpjes beschikbaar die op de muziekmomenten getoond worden.

Om ons grote gelegenheids-Elvis-gospelkoor toch te horen zingen hebben we voor volgend jaar 24 april nogmaals een Elvisdienst met dominee Fred Omvlee gepland. Mocht je in dit gelegenheidskoor willen meezingen, mail dan naar voorzitter@pg-twello.nl . Je krijgt daarna vanzelf bericht.

Dorpskerk nog gesloten

De kerkenraad van de Protestantse Gemeente heeft zich steeds strikt gehouden aan de corona-adviezen. Primair vanuit gezondheidsrisico’s maar ook vanuit solidariteit met alle andere organisaties die aan wettelijke richtlijnen moeten voldoen. Hierdoor is de Dorpskerk nog steeds niet open voor bezoekers en wordt er nog steeds niet ‘live’ gezongen, ook niet door een solist(e) of een klein zanggroepje. Gelukkig beschikt de gemeente over een kundig Multi Media Team waardoor muziekfilmpjes – bijna professioneel – in de dienst gevoegd en getoond worden. Alle diensten vanuit de Dorpskerk zijn live te volgen via www.kerkdienstgemist.nl, maar kunnen ook later teruggekeken worden.

Elvis-dominee Fred Omvlee is zondag de dominee in de bijzondere Elvis-kerkdienst.

woensdag 21 april 2021

Deel dit bericht