Enthousiaste start Volwassenen Leer Orkest Voorst

Voorst- Vorige week donderdag is Fanfare Voorst gestart met de eerste editie van het Volwassenen Leer Orkest Voorst. 26 (!) enthousiaste belangstellenden hadden zich aangemeld voor dit project. Zo’n grote groep overtrof de verwachting van de Voorster muziekvereniging.

Het Volwassenen Leer Orkest Voorst is een orkest speciaal voor (bijna) volwassenen die op een laagdrempelige manier een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen of de hobby weer op willen pakken. Muzikale ervaring is niet nodig!

Het is een gemêleerde groep uit de wijde omgeving van Voorst en de leeftijden lopen uiteen van 38 jaar tot 70+. ‘Je bent dus nooit te oud om te leren’ aldus voorzitter Dorine Lenssen. ‘Er zijn vriendinnen die zich samen hebben opgegeven, een moeder en een dochter en drie schoonzussen doen gezellig samen mee. En dus nog vele anderen. Er zijn mensen die nog geen muzikale ervaring hadden en een aantal heeft in het verleden al eens in een koor gezongen, een instrument bespeeld of willen nu eens een ander muziekinstrument uitproberen. Geweldig dat zó veel mensen met enthousiasme deelnemen aan dit project!’

Enthousiaste deelnemers

De eerste les kwam iedereen enthousiast en soms ook wat gespannen binnen in het Voorster Dorpshuis. Er werd gezellig met elkaar kennisgemaakt en ontdekt welke instrumenten er bij een fanfare aanwezig zijn. Ruim de helft van de deelnemers had een voorkeur uitgesproken voor een instrument, de anderen wilden dat graag ontdekken tijdens de eerste les. Er werd van alles uitgeprobeerd en iedereen vond een instrument dat bij hem of haar past.

Deze editie van het VLOV bestaat uit de volgende instrumenten:

Drums 1

Tenorsax 1

Trombone 1

Hoorn 2

Trompet 4

Bugel 5

Bariton 5

Altsax 6

Het instrument mogen de deelnemers de komende 8 weken lenen en mee naar huis nemen om daar ook te kunnen oefenen naast het wekelijkse gezamenlijke repetitiemoment onder leiding van docent/dirigent Sjoerd de Vries.

Muziek maak je samen!

Het doel van het project is om samen muziek te maken. Hoe leuk dát is laten deelnemers samen met het Fanfare Orkest horen tijdens het Park Concert op zondagmiddag 7 juli vanaf 14.30 uur bij de muziektent aan de Schoolstraat in Voorst.

Hoe het met de deelnemers van het VLOV gaat is te volgen op de socials van Fanfare Voorst. Meer informatie over de muziekvereniging is te vinden op FanfareKorpsVoorst.nl.

Het is duidelijk : Voorst daar zit NOG meer Muziek in!!

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht