Er is leven na de groei

Twello- Maandag 30 januari houdt Paul Schenderling een lezing over zijn boek ‘Er is leven na de groei’. Paul Schenderling is econoom en schrijver. In zijn boek ontwikkelt hij de theorie van de Postgroei of Groene Groei, die ervan uitgaat dat het mogelijk is om met behoud van het huidige welvaartsniveau toch duurzamer en vooral bewuster te gaan leven.

Zo blijven consumeren als we nu doen, maar dan met een paar zonnepanelen hier, een paar windmolens daar en zelfs met een behoorlijk aantal elektrische auto’s, is niet de oplossing. Sterker nog: dat is een drogreden, waarmee we onszelf en het milieu geen dienst bewijzen. Het moet dus minder en het kan met minder. Hoe het Nederland van de toekomst eruit komt te zien, dat komt hij op 30 januari vertellen. Dit nieuwe verhaal voor Nederland is ambitieus, wetenschappelijk en gefundeerd, waardegedreven, sociaal en realistisch.

De lezing, die georganiseerd is door de Werkgroep Groene Kerk van de Protestantse Gemeente Twello, is in gebouw Irene, naast de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 10 en start om 20.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

woensdag 25 januari 2023

Deel dit bericht