Erfgoedverhalen tijdens Open Monumentendag

Twello- Afgelopen zaterdag was op de Open Monumentendag. In samenwerking met Vluchtelingenwerk en de Vrouwenpraatgroep van Martheke Reuzel was er een bijeenkomst in de bibliotheek in Twello. Hier werden erfgoedverhalen verteld door zes vrouwen uit verschillende landen. Hierbij valt te denken aan Sudan, Turkije en Syrië. In de verhalen die verteld werden gingen de vrouwen in op monumenten in hun land van herkomst. Dit ging niet alleen over gebouwen, maar ook over traditionele kleding en eetgewoonten.

Verschillende inwoners uit de Gemeente Voorst waren deze ochtend aanwezig om naar de verhalen te luisteren. Deze verhalen werden verteld in de moedertaal van de spreker. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers goed moesten luisteren en kijken of ze de woorden en het verhaal konden herkennen. In het nagesprek gaf het aanleiding tot een mooie ontmoeting tussen de verschillende culturen. Ook was er de gelegenheid om vragen te stellen.

De bezoekers keken positief terug op de ochtend. Zo gaf een deelnemer aan: “Ik had dit zo nodig in deze tijd. Eindelijk weer wat positiefs.”

woensdag 15 september 2021

Deel dit bericht