Excelsior in the winning mood

Twello- Afgelopen zaterdagavond trad De fanfare van Twello weer op voor een vakjury. En dit keer reisde Excelsior af naar Elburg. Het festival, dat werd georganiseerd door het Noord Veluws Muziekverband, werd gejureerd door Jan Bosveld en Arnold Span. En werd gehouden in het MFC ’t Huiken.

Excelsior kwam uit in de middenklasse en speelde 3 werken voor de jury. Voor het inspeelwerk Consolation kregen de Twellose muzikanten 80 punten op de beoordelingslijst. Het grote werk, Morning Star Variations van componist Bert Appermont, werd beoordeeld met 85,5 punten. Het laatste werk, Martenizza, kreeg geen beoordeling mee maar wel een groot applaus van de ruim 200 luisteraars in de zaal. Excelsior bleef 1 puntje achter op de winnaar van de middenklasse, Juliana Doornspijk. Met een grote glimlach werden de rapporten in ontvangst genomen en werd nog lang nagepraat over het resultaat.

Bijna vakantie
Nog een paar weken en dat start ook voor Excelsior de zomervakantie. Tot dit tijd staan er nog 2 optredens op de planning. Maandag 24 juni zal het jeugdensemble, de Blazersklas van groep 6 de Oase, de AMV groepen 4 van de Hietweide en de Oase en het grote orkest beide projecten afsluiten in de Fliert. Van 19.00 uur – 20.00 uur zal er een groots concert worden gegeven in de hal van school. Maandag 8 juli zullen alle muzikanten van Excelsior nog een keer voor de zomer van zich laten horen in de Posterenk. Aan de Grotenhuisweg 55 spelen het VLO, het jeugdensemble en de fanfare een kort zomersprogramma. Deze avond start om 19.30 uur.

woensdag 19 juni 2024

Deel dit bericht