Excelsior Strings; van Strauss tot Queen

TWELLO-

Met deze titel zal muziekvereniging “Excelsior” uit Twello haar nieuwjaarsconcert op zondagmiddag 12 januari vorm geven. Een nieuwe invulling van het muzikale jaar, daar horen ook nieuwe concerten bij. De concert en muziekcommissie van “Excelsior” heeft samen met dirigent Thijs Musch gezocht naar een nieuwe invulling van het komende jaar. Een nieuwjaarsconcert organiseren stond al een paar jaar op het verlanglijstje van deze Twellose fanfare.

Als muziekvereniging probeer je je te onderscheiden van andere verenigingen en blijf je zoeken naar nieuwe uitdagingen, aldus een van de concertcommissie leden. Dat dit nieuwjaarsconcert een ander concert wordt dan dat u van “Excelsior” gewend bent staat als een paal boven water.

Met de rijke ervaringen van dirigent Thijs Musch werd in de afgelopen maanden hard geoefend aan een bijzonder programma waarbij solisten die niet in een originele fanfare bezetting spelen een grote rol spelen.

Excelsior Strings kunt u ook lezen als Excelsior en snaar instrumenten. Zo kunt u tijdens Tango Esplendido luisteren naar een prachtige viool solo van Freke van Krimpen, zij volgt op dit moment een opleiding aan het conservatorium in Zwolle in de jong getalenteerden klas.

In o.a. November Rain, Europa en Innuendo zal er een overstap gemaakt worden naar een ander snaar instrument, de gitaar (Tom Gregoor) en bas gitaar (Martin Stegeman).

Kaarten voor dit concert kosten €7,50 en kunnen worden gekocht aan de kassa van sporthal Jachtlust. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree. Om 15.30 uur gaan de deuren open van de concertzaal en bent u in de gelegenheid om elkaar de beste wensen te wensen. Vanaf 16.00 uur wordt u muzikaal verwelkomt door leerlingen van Katerina Taruchalade, rond de klok van 16.30 uur neemt de fanfare van “Excelsior” de muzikale strijkstof over en start aan haar non-stop programma voor die middag.

woensdag 8 januari

Deel dit bericht