Expositie ‘van Buiten naar Binnen - van Binnen naar Buiten’

Twello- Galerie de Statenhoed kondigt met trots deze expositie aan met schilderwerk van Nicole Blaauw en fine-art fotografie van Els Tijssen. Beeldend kunstenaar Marijke van Munster opent de expositie op zaterdag 1 juni om 15.00 uur. De titel van de expositie staat voor de ontwikkeling van Nicole Blaauw en Els Tijssen op beeldend gebied. Dit proces is gestart met het vastleggen van de werkelijkheid. Gaandeweg ligt het accent meer en meer op het verbeelden van de innerlijke ervaring en gevoelswereld.

Nicole Blaauw is een veelzijdig kunstschilder wier geabstraheerde schilderwerken, in acryl en gemengde technieken, geïnspireerd zijn door de natuur. Water en vooral het IJssel-landschap staan centraal in haar huidige werk. Haar werk kenmerkt zich door ingetogen kleuren en expressieve vormen.

Els Tijssen is een internationaal bekroonde kunstfotograaf. Haar passie is het onderzoeken en verbeelden van persoonlijke thema’s en onderwerpen. Ingegeven vanuit de opvatting dat het persoonlijke universeel is. Tijssen biedt een overzicht van haar fotografische ontwikkeling. Te zien zijn bekende en minder bekende beelden. Over het algemeen in zwartwit, met een scherp oog voor detail en een krachtige verbeelding. In haar meest recente werk verbindt ze fotografie met gemengde technieken.

De combinatie van abstract schilderwerk en conceptuele fotografie maakt deze expositie uniek en zeker een bezoek waard. Bezoekers kunnen genieten van een gevarieerde collectie die een breed scala aan emoties en thema’s verkent.

Nicole Blaauw en Els Tijssen leren elkaar in 2020 kennen in het atelier van de KunstKring Voorst. Hun liefde voor abstracte (schilder)kunst brengt hen daar samen. Als vanzelfsprekend vindt de eerste gezamenlijke expositie dan ook plaats in de galerie van de Kunstkring: Galerie de Statenhoed, Dorpsstraat 11a in Twello. De expositie is van 31 mei t/m 16 juni te bezichtigen. Openingstijden galerie: iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. www.kunstkringvoorst.nl

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht