Fanfare Voorst 118 jaar

Voorst- Fanfare Korps Voorst is een gezellige en ambitieuze muziekvereniging en werd op 5 november 1905 opgericht. Destijds begonnen 12 leden met het repeteren in een kalkschuur aan de Rijksstraatweg. Nu 118 jaar (!) later bestaat Fanfare Korps Voorst uit een Fanfare Orkest, een opleidingsorkest en blaaskapel De Spekboeren.

Daarnaast worden er door enthousiaste docenten muzieklessen aan jeugd en volwassenen gegeven en gratis muziekeducatie op scholen. Daarnaast laat Fanfare Voorst al ruim een eeuw van haar horen tijdens concerten en evenementen in het dorp en daarbuiten.

Scholenproject
Na eerdere geslaagde edities is het Fanfare Korps Voorst ook dit najaar weer van start gegaan met het project “Muziek maak je samen!” Het doel hiervan is om kinderen te enthousiasmeren om samen muziek te maken. In het voorjaar waren de basisscholen in De Hoven en Bussloo aan de beurt en in deze editie kwam de Voorster muziekvereniging langs op De Wiekslag en Sjaloom in Voorst en J.H. Isings in Empe. Het project is geheel kosteloos voor de basisschoolleerlingen en wordt ondersteund door de Bosch van Rosenthal Stichting.

Met drie docenten is de Voorster muziekvereniging langs geweest om de leerlingen kennis te laten maken met saxofoon, slagwerk- en koperinstrumenten. Op een speelse manier hebben de kinderen ontdekt welke diverse instrumenten er bij een fanfare te bespelen zijn en deze werden met veel enthousiasme uitgeprobeerd. Voor de vervolglessen kunnen de kinderen een instrumentgroep kiezen en ontdekken hoe je samen muziek maakt. Als afsluiting treden de leerlingen met het Fanfare Orkest op tijdens het Pepernoten Concert.

Pepernoten Concert
Op zondagmiddag 26 november organiseert Fanfare Korps Voorst weer het gezellige Pepernoten Concert. Diverse eigen leerlingen laten van zich horen en ook treedt het Fanfare Orkest onder leiding van Jurgen Wentzel op. Daarnaast doen de kinderen van de basisscholen in Voorst en Empe mee die hebben deelgenomen aan het scholenproject ‘Muziek maak je samen!’ De leerlingen laten afzonderlijk en in diverse samenstellingen horen wat ze tot nu toe geleerd hebben van saxofoondocent Jenita Veurink, koperdocent Sjoerd de Vries en slagwerkdocenten Siebe de Vries en Chris Saris.

Het Pepernoten Concert op zondag 26 november begint om 14.30 uur in Dorpshuis Voorst aan de Schoolstraat in Voorst. De entree is gratis.

Op 17 december speelt het Fanfare Orkest tijdens het traditionele Kerstconcert in de Dorpskerk van Voorst. Op 13 april 2024 wordt het Voorjaarsconcert georganiseerd en op zondagmiddag 7 juli staat het Parkconcert op de agenda. In het najaar van 2024 zal het Fanfare Orkest deelnemen aan het Concertconcours in Zutphen.

Ontdek jouw muzikale talent met een gratis proefles!
Bij het Pepernoten Concert is er de mogelijkheid om zelf je muzikale talent te ontdekken op bugel, trompet, saxofoon, slagwerk, hoorn, trombone, bariton of bas want je kan deze instrumenten daar allemaal uitproberen. Als je nog niet mee hebt gedaan met het scholenproject kan je daar ook meteen opgeven voor een gratis vrijblijvende proefles op één van de instrumenten. Ook geeft het korps muzieklessen aan volwassenen. Dit is ook leuk om samen te doen! Na een paar maanden kan je meespelen met de Meespeelgroep en daarna het Da Capo Orkest om het samenspel te ontwikkelen. Je kan op een eigen instrument spelen en anders regelen zij die voor je.

Heb je al muzikale ervaring op minimaal A niveau dan kan je meteen meespelen met het Fanfare Orkest. Zij repeteren op de dinsdagavond 19:30 tot 21:45 uur onder leiding van dirigent Jurgen Wentzel. Je mag gewoon binnen lopen en komen luisteren in het Dorpshuis Voorst. Je bent van harte welkom!

Word Fanfare Fan!
Draag jij de vereniging een warm hart toe en wil je ze financieel ondersteunen, word dan Fanfare Fan. Voor meer informatie kijk op FanfareKorpsVoorst.nl en de socials of laat van je hoor’n via info@FanfareKorpsVoorst.nl

Voorst daar zit muziek in!!

woensdag 8 november 2023

Deel dit bericht