Feestelijk 5-jarig jubileum zorgboerderij MaNatuurlijk

Terwolde- Afgelopen zaterdag vierde zorgboerderij MaNatuurlijk in Terwolde haar 5-jarig jubileum. Een feestelijk moment dat werd gevierd met cliënten, medewerkers, vrienden en familie. Afgelopen zaterdag vierde zorgboerderij MaNatuurlijk in Terwolde haar 5-jarig jubileum. Een feestelijk moment dat werd gevierd met cliënten, medewerkers, vrienden en familie.

In 2017 startte Marjolein Schoneveld vol passie haar Zorgboerderij MaNatuurlijk. Gelegen aan de rand van Twello in Terwolde. Op het erf waar ze ook woont met haar man Daan en haar 2 kinderen.

‘We zijn destijds heel klein gestart’, vertelt eigenaresse Marjolein. ‘Ik begeleidde zelf een aantal cliënten. Inmiddels is het aantal deelnemers en het aantal vrijwilligers uitgebreid en is er ook een extra werknemer aangenomen. Ondanks de groei is er weinig veranderd. Wat goed is moet je koesteren. We werken met vaste begeleiders en vrijwilligers voor de deelnemers met een verstandelijke beperking in een fijne kleinschalige werkomgeving. Bij MaNatuurlijk kan je werken met dieren, in de tuin of creatief binnen, gericht op de seizoenen. Dat biedt veel diversiteit waardoor behalve de structuur geen dag hetzelfde is.’

Feestje
Afgelopen zaterdag werd het 5-jarig bestaan gevierd. Een feestje waar de cliënten centraal stonden. Zij mochten mensen uitnodigen om hun werkplek laten zien. Ze hadden hun mooiste feestelijke kleren aan gedaan. Want hoe bijzonder is het om in je mooiste kleren naar het werk te kunnen gaan? Er werd gesmuld van de zelfgemaakte cup cakes, heerlijk gegeten met familie van de pizza’s uit de foodtruck en er werd gedanst. DJ Sander zorgde ervoor dat de voetjes van de vloer gingen. Ondanks het wisselvallige weer was het een geslaagde middag. De cliënten genoten en straalden van het moment en de gezelligheid.

Eigenaresse Marjolein werd tijdens het feestje ook in het zonnetje gezet. Ze kreeg verschillende cadeaus. Onder meer een amberboom versierd met kaarten van de deelnemers. Een deelneemster, die al jaren werkt op de boerderij, schonk Marjolein een beeldje. Een plek waar je onbeperkt jezelf mag zijn. Marjolein was ontroerd door de pakkende tekst op het presentje. ‘Wat ontzettend mooi dat iemand het zo ervaart bij MaNatuurlijk’. Daar doe je het als begeleiding voor. Dit geeft energie om met dezelfde passie ook de komende vijf jaar een succes te laten zijn.

woensdag 21 september 2022

Deel dit bericht