Feestelijke afsluiting Fietsstimuleringproject fietsroute Apeldoorn–Deventer

De bestaande route Apeldoorn-Twello-Deventer is op verschillende punten verbeterd. De verbeteringen sluiten aan bij de ambitie van de Cleantech Regio om een vlotte en veilige fietsruggengraat door de regio te realiseren. Vorige week vrijdag werd de fietsroute officieel in gebruik genomen.

Nieuwe bewegwijzering route: F344

Als afgeleide van de Rijksstraatweg N344 waar de route grotendeels langsloopt, zal de route bewegwijzerd worden als ‘F344’. Het logo met F344 wordt toegevoegd op de bestaande bewegwijzering tussen Apeldoorn en Deventer. Voor deze aanduiding is gekozen met het oog op de ambitie van de Cleantech Regio om van de fietsroute Apeldoorn-Deventer een officiële snelle fietsroute te maken. De verbeteringen aan de nieuwe route zijn een enorme stap in de goede richting en maken het fietsen tussen Apeldoorn en Deventer nog aantrekkelijker.

Verbeteringen op de route

Wie van Apeldoorn richting Deventer fietst, komt langs allerlei verbeteringen. Zo zijn de kruisingen de Ontvangst/Veenhuizerweg en de Ontvangst/Zonnewende aangepast. De fietsstraat Veenhuizerweg heeft rood asfalt gekregen en er is innovatieve verlichting aangelegd, zoals op het traject Osseveld-Teuge. Deze verlichting is veilig én duurzaam: speciale software zorgt dat alleen het deel waar de fietser fietst verlicht wordt. Op de rotonde Woudweg Teuge-N344 is de veiligheid verbeterd met een soepele doorsteek voor fietsers en een nieuwe bypass voor het laden en lossen van het autobedrijf. Via de Rijksstraatweg N344 worden fietsers met nieuwe hellingbanen naar het fietspad langs het spoor geleid. Hier kunnen fietsers via het innovatief verlichte Hovenpad richting de Spoorbrug fietsen om Deventer te bereiken. Voor fietsers die via de N344 fietsen geven slim afgestelde verkeerslichten op de kruising N344 en N790 eerder groen. Fietsers die daarna via de Wilhelminabrug Deventer binnenrijden zullen het fietspad helemaal voor zichzelf hebben, brommers moeten hier nu naar de rijbaan. De Cleantech Regio werkt ook op andere plekken aan verbetering van fietsroutes, voor meer informatie hierover kunt u kijken op www.vlotveiligfietsen.nl.

woensdag 11 juli

Deel dit bericht