Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Nijbroek- Speciaal voor kinderen is er binnenkort een nieuw Klompenpad in de polder van Nijbroek. Een groep enthousiaste vrijwilligers ontwikkelde de wandelroute voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Zij kunnen op ontdekkingstocht naar dieren en gave opdrachten doen.

De drie kilometer lange route begint bij het dorpsplein in Nijbroek. Vrijdag 13 mei om 15.00 uur is hier de feestelijke opening van Niebroekerpad KIDS. Wethouder Harjo Pinkster van de gemeente Voorst verricht de opening in bijzijn van vrijwilligers, kinderen en grondeigenaren.

Niebroekerpad KIDS
Een Klompenpad Kidsroute loopt door boerenland en laat kinderen kennismaken met het landschap en de dieren die er leven. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze op zoek naar diersporen en waterdieren, leren vogels en bloemen herkennen. De Kidsroute heeft allerlei natuurlijke speelelementen, zoals een wilgentenenhut, een blotevoetenpad en voelkasten, prachtig gemaakt door de vrijwilligersgroep van het Niebroekerpad KIDS. Alle zintuigen worden onderweg geprikkeld! Het Niebroekerpad KIDS is het is het 139e Klompenpad en het derde Klompenpad KIDs in Gelderland.

KIDS-doeboekje en app
Extra leuk wordt de route met een speciaal KIDS-doeboekje met leuke weetjes en (extra) opdrachten. Het is te downloaden op www.klompenpaden.nl en in de Klompenpaden app. Gedrukte KIDS-doe boekjes zijn te koop bij Hertenboerderij De Weerd en Rustpunt La Confiance. De route is gemarkeerd met oranje bordjes en er zijn infobordjes onderweg. Honden zijn verboden want de route loopt over particuliere gronden.

Het Niebroekerpad KIDS is een wens van bewoners uit Nijbroek. Hier loopt ook al het Klompenpad Niebroekerpad, Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hebben vrijwilligers de route ontwikkeld. Deze klompenpadwerkgroep loopt de route na en controleert bordjes en speelaanleidingen. De groep zoekt nog extra versterking. Lijkt je dit ook leuk, meld je dan aan bij Dagmar Kroezen van SLG, via d.kroezen@landschapsbeheergelderland.nl.

Op maandag 23 mei is de startavond van de klompenpadwerkgroep in het dorpshuis de Arend in Nijbroek. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Je ben van harte welkom.

Klompenpad Niebroekerpad KIDS is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Voorst, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

woensdag 4 mei 2022

Deel dit bericht