Filmavond in bibliotheek Twello

Twello- De Week van de Alfabetisering komt er weer aan. Van 9 tot en met 15 september zet Stichting Lezen & Schrijven een geletterde samenleving op de kaart. Op zoek naar aandacht voor een leven lang leren en ontwikkelen.

Filmavond

Taalhuis Brummen & Voorst houdt in de themaweek een filmavond. Op donderdag 12 september kun je zien hoe de 59-jarige Daniel Blake vastloopt in de bureaucratie en online hulpeloosheid die hem tendeel vallen als hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig heeft van de staat. De meubelmaker is ziek en kruist het pad van Katie, een alleenstaande moeder met twee jonge kinderen. Haar enige kans op ontsnappen aan een hostel voor daklozen is verhuizen naar een flat 450 kilometer verderop. Daniel komt naast haar staan en samen gaan ze de strijd aan. In niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië.

Inleiding

Voorafgaand aan de film geeft taaldocent Caroline Sparenburg een korte introductie over het signaleren van laaggeletterdheid en het doorverwijzen naar de juiste instanties. De film sluit aan bij de realiteit die zij in haar dagelijkse werk tegenkomt.

Praktische informatie

De film draait op donderdag 12 september in Bibliotheek Twello. Aanvang is 19.30 uur. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Voor meer info zie www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

woensdag 11 september

Deel dit bericht