Filmmiddag in De Benring succesvol

Voorst- Het vertonen van de film Spektakel om Voorst was een succes! Wim van Oorspronk had het in samenwerking met de Historische Vereniging goed voorbereid en er was een mooie opkomst van 45 personen. Foto´s van diverse personen en fragmenten waren ook te zien.

Jo Woestenenk – Uenk, gaf een prachtige voordracht in eigen woorden over het proces verbaal uit 1801, waar het spel op gebaseerd was.

Er waren ook veel positieve reacties vanuit de Benring en bekend is dat er nog meer mensen hadden willen komen maar die waren verhinderd omdat zij de griepprik moesten halen.

Van de spelers van toen waren er zelfs nog een paar aanwezig. Het spel door inwoners van Voorst, werd in het kader van Open Monumentendag in de maand september 1997 tijdens vier zaterdagen opgevoerd. Het eerste bedrijf speelde op De Adelaar, het tweede op Sinderen en het derde voor de kerk, zijnde de rechtbank van het Veluws landgericht. De spelers werden geheel in stijl per paard en wagen tussen de locaties vervoerd. En het publiek reisde mee.

Zijn er mensen die de presentatie gemist hebben en hem toch alsnog graag willen zien? U kunt het laten weten bij de receptie van de Benring tel. 0575 474 996.

Als blijkt dat er voldoende animo is dan kan de middag herhaald worden.

Over een volgende keer wordt er al overlegd met de HVV. Wellicht dat in de toekomst dit soort historische middagen een vaste plek krijgt in het activiteitenprogramma van 2024 van De Benring.

woensdag 22 november 2023

Deel dit bericht