Franse sferen met Micheline en Cadenza

Deventer.- Afgelopen zaterdag zetten Micheline van Hautem, Jos Jansen en Cadenza Schouwburg Deventer in Franse sferen. Het publiek genoot van Brel en brass tijdens dit bijzondere avondje uit.

Spelen in een schouwburg is bijzonder voor amateurmuzikanten. Een groot podium, fijne akoestiek en mooie rode stoelen. Van podiumvrees had Cadenza echter weinig last. Voor een redelijk gevulde zaal verzorgde het orkest een voorprogramma met Frans georiënteerd repertoire. Muziek van Edith Piaf werd afgewisseld met een medley uit de film Moulin Rouge. Bijzonder was de uitvoering van Gymnopedie, van de Franse componist Erik Satie, door trompettist Willie Notten, begeleid door een koperensemble.

Na de pauze volgde een vlot programma waarin het diverse repertoire van Jacques Brel ten gehore werd gebracht. De Vlaamse Micheline van Hautem is als geen ander in staat om dit op treffende wijze te laten klinken. Het werk La chanson des veux amants, misschien beter bekend als Ik hou van jou, was een duet tussen de zang van Micheline en de warme tromboneklanken van Jos Jansen. Hij was speciale gast tijdens dit concert en liet meerdere malen horen waarom velen hem zien als de beste bastrombonist van Nederland.

Een saxofoonkwintet begeleide Micheline bij het nummer Marieke, wat een zeer sfeervol geheel opleverde. Aan het einde van de show werd het publiek opgezweept met nummers als Au suivant, Amsterdam en Bruxelles. Het gevoelige Ik weet wel mijn lief was een waardige toegift voor dit bijzondere concert.

woensdag 30 oktober

Deel dit bericht