Ga mee op avontuur in de uiterwaarden, ruige route door de Duursche Waarden

Olst- Alleen voor stoere wandelaars! Tijdens deze wandeling van drie uur leert u het gebied de Duursche Waarden, nabij Fortmond, goed kennen. U struint via een smal wandelpad door het ooibos naar de steenfabriek en de uiterwaarden. De Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids vertelt over de vogels en planten maar ook over het ontstaan van de Duursche Waarden. Maak kennis met de maaimachines van het gebied: de Schotse hooglanders en Shetlandpony’s. Na afloop is er gelegenheid om bij te komen het Infocentrum IJssel Den Nul. Dus: kom struinen, uitwaaien en ontspannen!

De drie uur durende wandeling start op zondag 21 juli om 09:30 uur bij de balie van het Infocentrum IJssel Den Nul (Rijksstraatweg 109, Olst) en duurt tot ong. 12:30 uur. Na afloop van de wandeling kunt u een bezoek brengen aan het infocentrum Den Nul. Geniet op het terras van het uitzicht over het water, neem een kijkje in de expositieruimte, of laat de kinderen spelen in de buitenspeelplaats.

Kosten: € 5,00 volwassenen en € 2,50 kinderen tot en met 12 jaar.

Aanmelden kan bij Infocentrum IJssel Den Nul, evenementen@infocentrumijssel.nl Tel: 0570-745040. Spontaan meewandelen kan ook.

Bijna elke maand organiseert Staatsbosbeheer een wandeling onder leiding van een Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl voor activiteiten in uw regio. Kijk voor alle activiteiten van het Infocentrum IJssel Den Nul op www.infocentrumijssel.nl.

Tip: Trek stevige wandelschoenen aan en neem een verrekijker en iets te eten en drinken mee voor onderweg!

woensdag 10 juli

Deel dit bericht