Gelre ziekenhuizen en BIJ de bieb organiseren samen workshops

Twello- Stel je voor: na een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis ontvang je een e-mail met het verzoek in te loggen in een patiëntenportaal voor meer informatie, een vervolgafspraak of de uitslag van het onderzoek. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Zijn mijn medische gegevens wel veilig te vinden? Gelre ziekenhuizen (in Zutphen en Apeldoorn) en BIJ de bieb werken samen en organiseren twee leerzame workshops over digitale zorg. Jij kunt hierbij zijn.

Wat is digitale zorg?
Er komen steeds meer digitale mogelijkheden voor mensen om hun eigen gezondheid te monitoren en zorg te regelen. Huisartsen en ziekenhuizen moedigen patiënten aan om gebruik te maken van online patiëntenportalen. En huisartsen en specialisten kunnen een videoconsult gebruiken als digitaal alternatief voor een fysieke afspraak. De Bibliotheek merkt dat steeds meer mensen met vragen komen over deze en andere digitale inlogmogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat de Bibliotheek veel inwoners van de gemeenten Voorst en Zutphen helpt met het inloggen met DigiD of het aanmaken van een account bij de zorgverzekeraar? De brug tussen Gelre ziekenhuizen en BIJ de bieb om samen workshops over digitale zorg te organiseren was daarom snel geslagen.

Combinatie van twee workshops
Gelre en BIJ de bieb organiseren een combinatie van twee workshops waarin jij helemaal wegwijs wordt gemaakt in de online omgeving van de zorg. Dit gaat als volgt: tijdens de eerste workshop in Bibliotheek Twello wordt je op weg geholpen met het online oefenen in een demo-omgeving. De tweede workshop is in het ziekenhuis in Apeldoorn. Hier ga je aan de slag in je eigen medische dossier (aan uw privacy wordt gedacht!) waarbij iemand van Gelre haarfijn uitlegt waar je welke gegevens kunt vinden.

Deelname aan deze combinatieworkshops is gratis. Een aanmelding is verplicht en kan via de agenda op: www.bijdebieb.nl. Neem voor beide workshops je eigen laptop of tablet mee om op te oefenen.

Praktische informatie
Wanneer? Vrijdag 2 juni (Bibliotheek Twello) en vrijdag 16 juni (Gelre ziekenhuis Apeldoorn, zaal Beuk-Eik)

Hoe laat? Van 10.00 tot 11.30 uur (beide keren)

Kosten: geen

Aanmelden: https://bijdebieb.op-shop.nl/7378/medische-zaken/02-06-2023

woensdag 17 mei 2023

Deel dit bericht