Gemeenschapsboerderij Erve Kiekebos zet haar deuren open voor publiek Kom kennis maken met de boeren

Empe- Op zaterdag 25 juni zetten de boeren van Erve Kiekebos de ‘deuren’ open voor publiek. Achter en voor de schermen begint de boerderij al enige vorm te krijgen. Daarom lijkt het Jaap en Niels een goed moment om te vieren en te delen dat ze gestart zijn! Eind vorig jaar kocht Lenteland het voormalige melkveebedrijf met 18 hectare grond in Empe in de gemeente Brummen met het doel om er een regeneratieve gemeenschapsboerderij van te maken. Inmiddels zijn de boeren anderhalve maand geleden gestart en krijgt de boerderij steeds meer zijn vorm. Voor en achter de schermen is er al veel gebeurd.

De zelfoogsttuin is al voor een deel aangelegd en de eerste planten zijn al gezaaid en geplant. De eerste oogst wordt al over een paar weken verwacht.

Eerder gaf het kersverse boerenduo al aan dat Erve Kiekebos ook een plek van mensen moet worden. Buurtgenoten en ondernemers krijgen de ruimte een stukje invulling te geven aan Erve Kiekebos. Daarom nodigen ze iedereen die geïnteresseerd is uit om een kijkje te komen nemen en kennis met hen en hun plannen te komen maken.

Op 25 juni geven de boeren ieder heel uur (met uitzondering van 12.00 uur) een rondleiding over de net opgestarte boerderij. Ook kan men een kijkje nemen in de bodem en is er informatie te halen over de fruitbomen die hun rol gaan spelen in de boslandbouw. De eerste rondleiding start om 10.00 uur en de laatste om 15.00 uur. Erve Kiekebos is te vinden aan de Breestraat 9 in Empe.

Op Eventbrite is een evenement aangemaakt waar mensen aan kunnen geven welke tijdstip ze willen komen (niet verplicht, maar wel handig). Link om aan te melden:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-rondleidingen-gemeenschapsboerderij-erve-kiekebos-359990209407

woensdag 22 juni 2022

Deel dit bericht