Gerben van Triest KONINKLIJK ONDERSCHEIDEN

Twello- Afgelopen zondag werd door burgemeester Jos Penninx een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan dhr. G.B.H. van Triest uit Twello. De uitreiking vond plaats bij Scoutinggroep De Vundelaar tijdens de opening van het nieuwe seizoen. Van Triest kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’. Van Triest werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Het leek een zondagmiddag te worden zoals zo vaak voor Gerben van Triest. Niets vermoedend van wat hem te wachten stond toog hij deze middag naar het clubhuis van De Vundelaar om zich te wijden aan de opening van het clubseizoen. Ook de aanwezigheid van meerdere personen dan gebruikelijk deed bij hem geen lichtje branden. Maar dat veranderde al snel toen burgemeester Jos Penninx het woord nam en na enige tijd zich speciaal tot hem richtte. Penninx sprak zijn bewondering uit voor de tomeloze inzet van Gerben bij o.a. scouting De Vundelaar en dan met name bij de zeeverkennergroep. Zijn betrokkenheid voor de club kan voor menigeen als voorbeeld dienen. Ruim 30 jaar klaar staan voor de medemens heeft dam ook geleid tot benoeming als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Veel Verdiensten
Gerben van Triest is al ruim 31 jaar teamleider bij de zeeverkenners, sinds 2010 tevens bestuurslid van het stichtingsbestuur van scouting de Vundelaar, Twello. Vanaf 1989 geeft hij leiding aan ca. 35 zeeverkenners, onderhoudt hij boten en het terrein en levert hij een bijdrage aan de jaarlijkse aubade op Koningsdag en aan de dodenherdenking. Vanaf 2010 is hij als bestuurslid ook verantwoordelijk voor het gebouwenbeheer en is hij notulist. Sinds april 2019 zet hij zich voorts in als groepsbegeleider, waarbij hij leidinggevenden van speltakken begeleidt.

woensdag 16 september

Deel dit bericht