Geslaagde Open Dag in de motregen bij Kunstkring Voorst

Twello- Een grijze zondag met dreigende luchten weerhield het publiek niet om naar de Dorpsstraat 11 a te komen. Het terras liep al snel vol en de rode loper was uitgelegd. De hele middag kon publiek zich daar vermaken met informatie over het nieuwe cursusseizoen van Kunstkring Voorst.

Maar ook de toevallige voorbijganger werd getrakteerd. Zo waren er mooie intermezzo’s met demonstraties van Voorster Raku kunstenaar Joop Kok. Hij stookte het vuurtje hoog op onder bewondering van het aanwezige publiek om daarna een prachtig gebakken kunstwerk uit de oven tevoorschijn te toveren onder luid applaus. Ook in een buitenstand troffen we keramiste Erna Gruntjes met haar vrolijke en gekleurde keramiek. Erna Gruntjes geeft cursus via haar eigen website.

Ook de kindermodeshow mocht rekenen op veel belangstelling. De mannequins hadden van afval en restmaterialen mooie eigen creaties gemaakt. In de grande finale toonde een echte bruid dat je ook met gecyclede kleding een beauty kunt zijn.

Verder genoten de aanwezigen van de waxbeeld demonstratie van Kris Dosen . Zelfs wethouder van cultuur Harjo Pinkster toonde zich zeer geinteresseerd in deze stand. Ook Mientje Severin met haar Mont Martre portretten die zij ter plekke tekende, oogstten veel bewondering. Miriam Gadovnik toonde haar Zentangle voorbeelden. Neletta van Heuven gaf uitleg over haar nieuwe cursus De Januskop, waarin zij schrijven, psychologie en kunst samenbrengt. Lieke Jongeneelen, kunstenares uit Wilp toonde voorbeelden voor haar cursus abstract leren schilderen voor beginners. En van Anne Marie Mulder kon men informatie krijgen over acryl gieten en mozaïeken. Ariadne Leefoge uit Klarenbeek toonde prachtige Yupo inkt voorbeelden die je bij haar in de cursus kunt maken. Kitty Taverne demonstreerde hoe zij een landschapsschilderij opzet.

Verder kon men zich informeren over de nieuwe serie schrijfworkshops vanaf 6 oktober van Lis van der Geer onder de titel Schrijven vanuit je hart. Alles is ook na te lezen op de website www.kunstkringvoorst.nl/cursussen en workshops. Wacht niet te lang met inschrijven, want er is beperkt plek.

woensdag 1 september 2021

Deel dit bericht