Geweldig jubileumconcert

Voorst- Zondag 6 november 2022 vierde zangvereniging ‘Zingt den Heer’ uit Voorst met een jubileumconcert haar 135 jarig bestaan in 2021. Met één jaar uitstel vanwege corona en vandaar dus 135 plus 1.

Om half drie zondagmiddag betrad het koor onder orgelspel een mooi gevulde dorpskerk.

Na het gezongen ‘Welcome’ en een korte toespraak door de voorzitter, bracht het koor een zeer gevarieerd programma wat bij het publiek zeker in de smaak viel.

Mede door geweldige solisten, tenor Maarten Romkes en tevens dirigent van het koor, alt Eske Tibben en sopraan Bobbie Blommesteijn, die bijdroegen in solo’s of duetten, was het een fantastisch muzikaal gebeuren.

Ook het orkest, bestaande uit drie violen, een altviool, een contrabas, een cello en een hobo, speelde de sterren van de hemel. Het is ongelooflijk hoe musici met zo weinig voorbereiding zulke prachtige muziek uit kunnen voeren. Natuurlijk leverden ook de organist en pianist een heel mooie bijdrage in de begeleiding van het koor.

Na het muzikale programma en een dankwoord door de voorzitter, werd onder het genot van een hapje en een drankje nog een ‘meet en greet’ gehouden in het naastgelegen Dorpshuis.

Na afloop kreeg het koor veel mooie feedback van zowel medewerkenden als publiek.

Het was, kortom, een geweldige happening voor een koor dat 136 jaar bestaat.

woensdag 16 november 2022

Deel dit bericht