Gezellig muzikaal Beekzicht Weekend door Fanfare Voorst

Voorst- Het Fanfare Korps Voorst nodigt alle muziekliefhebbers uit voor twee prachtige concerten tijdens het Beekzicht Weekend op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli op het Landgoed Beekzicht in Voorst. De goede band tussen het Fanfare Korps Voorst en het stichtingsbestuur van Landgoed Beekzicht heeft er toe geleid dat het Fanfare Korps Voorst na 3 fantastische edities opnieuw een geweldig concertweekend kan organiseren op dit fraaie landgoed.

Wie wordt de eerste Egerländer Maestro dirigent van Voorst?

Zaterdagmiddag 6 juli zal in het teken staan van het welbekende televisieprogramma ‘Maestro’. Deze keer in Voorster sferen, waarbij de Slanina-Cesta Musikanten en zangkoor Zingt den Heer op zullen treden. Drie bekende Voorsternaren zijn gevraagd om deze muzikale uitdaging aan te gaan. De bekende Voorster bakker Paul Bril, de voorzitter van Dorpshuis Voorst Marien Ruijsch en Wilma Bosvelt, bekend van dameskoor Zanglust Empe, zijn de kandidaten. Zij zullen beoordeeld worden door een vakkundige muzikale jury uit regio Voorst.

Slanina-Cesta Musikanten is een blaaskapel en maakt muziek voor liefhebbers van Tsjechische- en Oostenrijkse volksmuziek. Ondanks de jonge leeftijd van de blaaskapel hebben zij een grote naamsbekendheid in de regio opgebouwd.

Zangkoor Zingt den Heer is een Christelijk gemengd koor. Zij zingen een breed werelds repertoire. Zingt den Heer is een actieve vereniging. Hun motto is: “Van zingen word je blij en als je dit samen kunt doen geeft het nog meer vreugde!”

Deze gezellige muzikale middag, waarbij geheel in stijl ook een broodje braadworst is te nuttigen, begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

Beekzicht concert met Fanfare Voorst en Vaassens Fanfare Corps

Zondag 7 juli is de 4e editie van het Beekzicht Concert in Voorst. Een parkconcert door het Fanfare Korps Voorst en het Vaassens Fanfare Korps. Dit unieke concert wordt een fijne combinatie van natuur en lichte muziek!

Het Voorster fanfare orkest staat onder leiding van Alfred Willering. Het orkest zal het publiek trakteren op een licht en gevarieerd muziekprogramma waaronder twee medleys uit de films ‘The Polar Express’ en ‘Frozen’. Een prachtig licht concertwerk ‘Excalibur’. Ook is er Klezmer- en Jazzmuziek te horen in twee swingende composities. Rocken doet het fanfare orkest met Innuendo van de Engelse band Queen.

Traditiegetrouw zal ook de ‘Bosch van Rosenthal Marsch’ te horen zijn. Dit muziekstuk is gevonden in het familiearchief van jonker Bosch van Rosenthal, de grondlegger van Stichting Beekzicht Voorst. De oorspronkelijke compositie is voor piano geschreven en inmiddels voor fanfare bewerkt door haar eigen dirigent Alfred Willering. Een unieke mars voor het dorp Voorst die je zeker gehoord moet hebben!

Als speciale gast musiceert het Vaassens Fanfare Corps onder leiding van Patrick Dieperink. Op het programma staat onder meer het feestelijke muziekstuk ‘Van Oranje’ en filmmuziek uit Planes. Swingende Latin muziek met trompetsolo en muziek van Coldplay, Bløf, Lou Bega met Mambo nr 5. George Bakers ‘Little green bag’, ‘Bad Leroy Brown’ en ‘Nights in White Satin’ van de Britse band The moody blues.

Fijne mix van natuur en lichte muziek

Het belooft een gezellige middag met fanfare klanken te worden. Het concert op zondag 7 juli begint om 14:00 uur. De overdekte concertlocatie op Landgoed Beekzicht is te vinden aan de Rijksstraatweg 42 in Voorst en bij beide concerten vanaf 13:30 uur toegankelijk voor het publiek. Er is parkeergelegenheid in de omgeving. De concerten zijn gratis te bezoeken. Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een drankje en om het landgoed te verkennen. Twee prachtige concerten op een unieke locatie in het dorp Voorst dat je zeker niet mag missen! Graag tot ziens tijdens het Beekzicht Weekend!

woensdag 19 juni

Deel dit bericht