Gezellige `Zeldzaam Mooi` markt in Worpplantsoen

De Worp- Na maandenlang geen activiteiten in het Worpplantsoen was er afgelopen zondag weer een gezellige markt. `Zeldzaam Mooi` was de naam van deze markt waar een groot aantal standhouders hun kraam weer konden inrichten. Allerhande spullen waaronder, handgemaakte kleding, tassen, lederwaren, kunst, schilderijen waren er te koop.

Maar ook kramen met etenswaren en foodtrucks. De gemeente Deventer had toestemming gegeven om de markt te organiseren. Wel onder een aantal voorwaarden. De markt was dan ook over een groter deel van het Worpplantsoen verdeeld. Zo hadden niet allen de standhouders extra ruimte, maar kon het publiek ook de gebruikelijke afstand tot elkaar bewaren. Op de looppaden waren pijlen aangebracht die de richting aangaven.

Aan de regels houden
Jan Schenk uit Olst was zondag ook met een kraam op de markt. ``Ik sta op veel markten door het hele land en verkoop hier de honing van mijn eigen bijen. Maar ook streekproducten, zoals Deventer stadsmosterd en Iesselcider doen het goed,`` geeft Schenk aan. Helemaal uit Noordwijk kwan Irene zondag naar het Worpplantsoen. Op haar kraam stonden flessen honingrum. Op een dienblad heeft ze enkele glaasjes ingeschonken. `` De mensen mogen uiteraard even proeven voordat ze tot aankoop overgaan.`` Ze is blij dat de markt deze zondag gehouden wordt. ``Met enkele aanpassingen moet het zeker kunnen, de reguliere weekmarkten gaan ook door. Mensen moeten zelf hun gezonde verstand gebruiken en zich aan de regels houden, dan is er best veel mogelijk, `` geeft ze aan. Het was zondag gezellig druk in het plantsoen. Veel mensen hadden weer behoefte om een gezellige markt te bezoeken. In de muziekkoepel traden deze zondag enkele bands op.

woensdag 9 september

Deel dit bericht