Girl power bij Scouting Voorst

Voorst- Vraag aan bijvoorbeeld: Lina, Ylene, Ivon, Danique, Nienke of Marjolein (Scoutingmeiden) of aan Marloes, Suzan, Cathelijne, Gerdie, Anouk, Annet (oud-Scoutingmeiden) waarom het zo leuk is om Scout te zijn en je krijgt enthousiaste verhalen over “Een spannend avondspel , een familieschommel pionieren, op kamp, koken op vuur, samen heel veel lol hebben, de prachtigste dingen knutselen en nog veel meer.” Vraag het ook eens aan hun ouders en je hoort: Verantwoordelijkheid voor elkaar, uitdaging aangaan, leren dat iets niet vanzelf gaat, zelfstandigheid, lekker buiten bezig zijn, niet alleen maar achter een schermpje zitten, nieuwe vrienden maken. Want bij Scouting mag iedereen zichzelf zijn, ieder kind krijgt de kans ergens goed in te zijn, je maakt naast je klasgenootjes nieuwe vrienden en elke week is er (zeker bij Scouting Voorst!) een nieuw, uitdagend programma.

In 1948 begroette de Hélène H. Wilkensgroep voor het eerst meisjes. Al bijna 73 jaar heeft inmiddels een lange reeks meiden de weg gevonden naar Clubhuis De Vlam om daar vuurtje te stoken, te pionieren, te knutselen, te giechelen, te hiken, te koken, te klimmen, te kamperen, te rennen. Stoere meiden, creatieve meiden, dappere meiden, vrolijke meiden, soms onzekere meiden hebben in Voorst vriendschappen voor het leven gesloten.

Scouting niks voor meisjes? Echt wel! Kom (vrijblijvend) op 31 oktober om 10.00 uur naar De Halmen in Voorst en maak mee wat scouting is! Stuur wel even een mail naar: info@scoutingvoorst.nl

woensdag 14 oktober

Deel dit bericht