Gouden huwelijk Johan en Reintje Hemeltjen

Wethouder Hajo Pinkster is vorige week op bezoek geweest bij het 50-jarige bruidspaar Johan en Reintje Hemeltjen-Kok. Bij alle felicitaties van familie, kennissen en buren voegde de wethouder die van de gemeente Voorst toe.

Johan (75) en Reintje (73) hebben elkaar leren kennen tijdens een van de dansavonden bij de toenmalige bekende uitgaansgelegenheid De Smidse in Wilp. Dat de vonk echt oversloeg was eerst nog niet zo vanzelfsprekend, er werd n.l. gevochten om de gunsten van de populaire blondine Reintje. Maar uiteindelijk ging Johan met haar aan de haal. Na een verkeringstijd van 5 jaar kon er getrouwd worden. Een stralende dag aldus Reintje, die de dag nog helder voor de geest staat. Zo zelfs dat ze het nog zo voor zich ziet: vrienden kwamen ’s avonds de feestzaal binnen met een heel speciaal huwelijkscadeau, n.l. een levende bok met een karretje. Na het feestgedruis gingen ze samen aan de slag op de boerderij van Johan.

Nu 50 jaar later laten ze alles nog eens de revue passeren. Het werken op het gemengde boerenbedrijf: melkvee, akkerbouw, kleinvee, kippen enz. vroeg veel van hun tijd. Hierbij kwam uiteraard ook de nodige zorg voor de vier kinderen die zich in de loop der jaren aandienden. Toch werd er gezorgd dat er de nodige tijd aan ontspanning kon worden besteed. Menigeen in Wilp-Achterhoek zal zich b.v. het toneelspel van Johan voor de geest kunnen halen. Jarenlang heeft hij deze hobby beoefend, ook Reintje heeft deze genen in zich, daarnaast is ze lid van een zangkoor. Verder vermaken ze zich uitstekend met kaarten (Johan) en (amateur) schilderen, (Reintje). Helaas is door de corona van dit alles niet veel terecht gekomen, maar ze kijken met optimisme uit naar de tijd dat dit alles weer mogelijk is.

Begin dit jaar hebben ze de knoop doorgehakt om toch maar om te zien naar een kleinere en makkelijker te onderhouden woning. Sinds mei wonen ze nu in een appartement aan de Grotenhuisstraat. Hier komen met grote regelmaat de 4 kinderen en de 5 kleinkinderen op bezoek. Een rijk bezit zo geven ze aan, bezoekjes die hen helpen om snel te wennen aan het nieuwe onderkomen.

Felicitaties van wethouder Hajo Pinkster voor het Gouden Paar Johan en Reintje Hemeltjen.

woensdag 21 juli 2021

Deel dit bericht