Gouden paar Rutgers gaat ait vedan

Terwolde- In Terwolde vierden Alie en Henk Rutgers-Schuitert vorige week hun vijftig jarig huwelijk, samen met hun naasten. Het paar, altijd in voor een feestje, vond bij deze gouden dag voor hen zelf een beetje minder glans dan zij gehoopt hadden in verband met familieomstandigheden. Het stel werd gefêteerd door loco-burgermeester Wim Vrijhoef, waarna familie, vrienden en buren het stel op voortreffelijke wijze over de impasse van het moment wisten te helpen.

Beide echtelieden zijn geboren in de directe omgeving van de plaats waar zij nu alweer heel lang wonen. Alie Schuitert is geboren en getogen in Welsum, terwijl Henk Rutgers zijn roots heeft liggen op de Gaete bij De Vecht. Het stel is in het rijke bezit van twee kinderen én inmiddels twee kleinkinderen, die altijd graag bij oma en opa komen om allerlei verhalen over vroeger en nu op te zuigen. Henk Rutgers is weliswaar geboren op een boerderij, waar hij de liefde voor dieren met de paplepel kreeg ingegoten, mogelijk sterker nog is zijn passie voor machines en dan vooral voertuigen. Hij kocht al op jonge leeftijd een bromfiets, ragde het apparaat behoorlijk af en bezit hem nog steeds. De oude Sparta Sport Special is inmiddels helemaal gerestaureerd en heeft een glanzender look dan toen hij voor het eerst uit de showroom kwam. Die gedrevenheid om mooie voertuigen een heel lang leven te bezorgen heeft Henk. Geen wonder dan ook dat hij in navolging van zijn vader die vroeger ook al liever met zijn handen in de smeerolie zat dan in de mestput, diverse opleidingen in het kader van de automobielbranche volgde. Hij is altijd automonteur geweest, hoewel hij over alle papieren beschikte om zijn vleugels verder uit te slaan. Dat laatste was verder geen passende passie voor Henk. Hij sleutelde liever en doet dat nog steeds. Een andere old timer van hem is nl. zijn eerste Volkswagen Kever, die eveneens tot in de puntjes verzorgd in zijn garage staat.

Bestond het leven van het gouden paar dan enkel uit schroeven, vet en tandwielen? Nou nee, want gelukkig bestaat een huwelijk uit twee partijen die elkaar in evenwicht houden. Alie zorgde ervoor dat naast alle technische hoogstandjes, onder andere voor de crossauto’s bij TACO ook een totaal andere kant van het leven in beeld bleef. Er werden reizen gemaakt, vooral langs diverse rivieren in Europa, waarbij niet alleen menig kilometer op de fiets werd weggetrapt, maar waarbij zowel cultureel als culinair werd genoten van de verschillende streekproducten en kunstuitingen. Ook in de eigen omgeving waren beide echtelieden volop sportief bezig met hun deelname aan diverse fietstochten waarnaast Henk jarenlang ’s winters gemiddeld drie keer in de week de smalle ijzers onderbond op de schaatsbaan van De Scheg. Alie had naast haar drukke huishouden in het verleden veel te doen met allerhande activiteiten die door de Vrouwen van Nu werden georganiseerd, zoals veel verschillende cursussen in handvaardigheden als kalligraferen, Staphorster stipwerk, leerbewerking, kraaltje breien enz.

Tegenwoordig is het paar nog steeds druk met deelname aan fietstochten, wandeltochten, het fraai houden van de buurt (verzorgen van bloemen en planten in de openbare ruimte) en, hoe kan het anders, het onderhouden van rollend materieel.

woensdag 21 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws