‘Grenzeloze’ belangstelling voor vakantiebeurs op het Veluws College Twello

Twello- De brugklasleerlingen sloten het project ‘Over de grens’ op het Veluws College Twello met een vakantiebeurs in de aula van de school af. De beurs werd bezocht door veel ouders, grootouders, broertjes en zusjes en was wederom een groot succes.

Hoe smaken dadels? Wat is het mooiste park van Dublin? Wat is de munteenheid van Venezuela? Allemaal vragen die dinsdagmiddag 21 juni beantwoord werden op de ‘Vakantiebeurs Veluws College Twello’! Een vakantiebeurs om de hoek met geweldig veel bezoekers.

Het was alweer even geleden. De vorige editie van de vakantiebeurs op het Veluws College Twello vond twee jaar geleden plaats. Reden temeer voor de bezoekers om eindelijk weer eens in een vrije ongedwongen setting een bezoekje te brengen aan de school van hun zoon, dochter, kleinkind, broertje of zusje. Een enorm aantal bezoekers bezocht de vele kraampjes en waande zich in vakantiesferen.

De afgelopen acht weken hebben de brugklassers van het Veluws College in Twello wekelijks hard gewerkt aan het project ‘Over de grens’. Tijdens de afsluiting veranderde de aula in een heus reisbureau. Bezoekers konden een stem uitbrengen op hun favoriete, fictieve stedentrip. Aan alles was gedacht. Realistische prijzen, prettige vluchttijden en duurzame uitstapjes op de plek van bestemming. Maar in deze veranderende wereld dachten de leerlingen ook na over zaken als regels rondom vaccinaties. Wat doe je als je vlucht plots geannuleerd wordt en wat speelt er politiek gezien in de wereld? Al met al een leerzaam avontuur.

Het project ‘Over de grens’ is een van de projecten die de brugklasleerlingen in het eerste leerjaar volgen. Het vak projectonderwijs staat elke week in het rooster en maakt deel uit van het curriculum. De leerlingen volgen het drie lessen per week. Bij projectonderwijs doen leerlingen niet alleen nieuwe kennis op, maar staat ook het oefenen met vaardigheden centraal. In dit project kwamen een aantal van die vaardigheden samen. Samenwerken met anderen en nadenken over je eigen rol hierbij. Informatie zoeken en op waarde beoordelen. Presenteren. Ook werd er tijdens dit project aandacht geschonken aan creativiteit, actualiteit en social media. Tijdens de bijbehorende excursie naar Schiphol gingen de leerlingen bijna echt even de wereld in, bijna…

Bij het bezoek aan de vakantiebeurs konden de bezoekers een stem uitbrengen op het beste of meest aansprekende bestemming. Elk groepje leerlingen had zich verdiept in een bestemming in de wereld en daar allerlei informatie bij gezocht. Bijzonderheden over de bestemming, culturele bijzonderheden, bezienswaardigheden en bijzondere gebruiken van de bestemming, eten en drinken enz. Uiteindelijk gingen meeste stemmen naar het groepje ‘Caracas’. Een hele goede tweede en derde werden de trips naar Kaapstad en Paramaribo. Zo met de zomervakantie in het zicht kreeg iedereen al helemaal zin om op reis te gaan!

woensdag 29 juni 2022

Deel dit bericht