Hans Troost stopt na 30 jaar als correspondent

Terwolde- Verslaggever Hans Troost, die ruim 30 jaar alle berichtgeving van Terwolde en ruime omgeving verzorgde voor het Voorster Nieuws, heeft besloten een punt te zetten achter zijn ‘werkzaamheden’. Verenigingen, instanties en particulieren konden in de voorbije jaren altijd een beroep op Hans doen als het ging om berichtgeving, nieuwtjes of interviews.

De talrijke lezers van het Voorster Nieuws hebben ooit wel een artikel van Hans Troost onder ogen gehad. Hij tikte dan ook vele letters voor de krant. Hans: ‘’Ik ben nieuwsgierig van aard en wilde graag overal bij zijn.’’

In zijn jongere jaren beoefende Hans de wielersport en dit zelfs op hoog niveau. De toenmalige chef-sport van het Deventer Dagblad haalde hem over om van deze wielerwedstrijden verslag te doen. Zo ging het balletje aan het rollen. Op het moment dat de regionale krant een andere koers ging varen kwam er een vacature vrij bij het Voorster Nieuws en kon Hans instappen. Terwolde, Nijbroek, Welsum, De Vecht en Beemte/Broekland kreeg hij onder zijn hoede.

De correspondent vertelt enthousiast over de talrijke plekken waar hij in de afgelopen jaren verslag van deed. De dorpsfeesten, vergaderingen, toneel- en muziekuitvoeringen werden door hem met verve verslagen. De talrijke ontmoetingen met verschillende mensen vond hij het mooist aan zijn werk. Al ontkomt ook hij niet bij het schrijven van artikelen aan situaties soms een heftige indruk achterlaten. Zo staat hem de MKZ crisis in deze regio nog helder voor de geest, de geweldige impact bij de boeren en hun gezinnen roepen nog steeds emoties bij hem op.

Hans: ‘’Ik heb het correspondentschap altijd met veel plezier gedaan. Veel mensen leren kennen en hen altijd ten dienste gestaan. Maar zoals het overal mee is er is een tijd van . . .” en die tijd is nu gekomen.

Directie en redactie van het Voorster Nieuws bedanken Hans voor zijn jarenlange inzet en wensen hem samen met zijn vrouw nog vele goede jaren toe.

woensdag 21 juli 2021

Deel dit bericht