Haring happen bij de Vundelaar

Twello-

Een trotse schipper presenteerde afgelopen zaterdag de nieuwe zeeverkenners tijdens het installatieweekend op Pigika. Een traditionele scoutingceremonie die een nieuw lid van een speltak verwelkomt als volwaardig lid.

Het is een feestelijk moment als de zeven nieuwe leden de belofte uitspreken. Na de installatie hoor je echt bij de groep en mogen ze hun complete scoutfit dragen. Met het feliciteren moet er even goed worden nagedacht, want alle leden van scouting over de hele wereld geven elkaar niet de rechter- maar de linkerhand als teken van vriendschap. Links omdat deze hand het dichts bij het hart zit. Als alle handen zijn geschud en foto’s zijn gemaakt wordt er een grote pan binnen gebracht. De oudere leden weten al wat er te wachten staat en beginnen te gniffelen. Alle verse zeeverkenners mogen met hun mond een haring uit de pan happen. Met wat zure gezichten lukt het iedereen een haring op te vissen. Hiermee eindigde het officiële gedeelte van de avond, maar het feest is nog lang niet afgelopen. Het hele weekend stond nog vol van festiviteiten en luidt een mooi nieuw seizoen in.

De zeeverkenners die werden geïnstalleerd zijn: Marc Huisman, Wout Ploeg, Ilsa van Ulden, Elin te Koppele, Ciska van Vlijmen, Fabiënne Huisman en Renske van den Elsen.

woensdag 6 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws