Heksenboter en duivelseieren in IVN-excursie

Hall- Als de dagen korter worden en de bladeren aan bomen en struiken beginnen te verkleuren, weten we dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Dat is ook de tijd van het jaar waarin overal paddenstoelen tevoorschijn komen. Met de droge en zeer warme zomermaanden is het afwachten hoe de paddenstoelen daarop reageren. De schimmel waarvan de paddenstoel de vrucht is, is echter volop aanwezig.

In de komende natuurexcursie van IVN-afdeling Eerbeek en omstreken staan paddenstoelen centraal. Die excursie wordt gehouden op zondag 7 oktober op landgoed Leusveld bij Hallen begint om 14.00 uur. Vertrekplaats is de parkeerplaats bij de ingang van het landgoed aan de Rhienderensestraat. De excursie duurt ongeveer twee uur.

Deze paddenstoelenexcursie is bestemd voor jong en oud en iedereen kan geheel gratis aan deze excursie deelnemen. Ook kinderen zijn van harte welkom. Wie wil, kan na afloop, geheel vrijblijvend, zijn waardering tot uitdrukking brengen door een financiële bijdrage te geven voor het IVN-werk. Voor meer informatie kan men bellen met de hoofdgids, Sandra Omlo, telefoon 0313 416747. Zie ook www.ivn-eerbeek.nl onder meer voor een kaartje met de locatie van de vertrekplaats.

woensdag 3 oktober

Deel dit bericht