Help, de gasrekening knalt omhoog! De energiecoach weet raad

Gemeente Voorst- De stijging van de gasprijzen is volop in het nieuws. Net op het moment dat de herfst begint en bij veel mensen de verwarming weer voor het eerst aangaat. Krantenberichten roepen dat de energierekening honderden euro’s hoger kan uitvallen. Aan de gasprijs kunt u zelf niets doen, maar aan de hoeveelheid aardgas die u gebruikt vaak wel. De energiecoaches van EnergieRijk Voorst kunnen u daarbij helpen.

Waarom stijgt de gasprijs?

Er zijn veel verschillende oorzaken voor de wereldwijd stijgende prijzen van aardgas en ook van stroom. Afgelopen winter en voorjaar waren koud in Europa. Daardoor raakte de gasvoorraden leeg en deze zijn afgelopen zomer onvoldoende bijgevuld. Daarnaast komt de economie na Corona weer op volle gang en is er wereldwijd een grote vraag naar energie. De industrie in Azië (vooral China) is bereid hogere prijzen te betalen dan Europa en de aanvoer van gas uit Rusland is kleiner dan normaal.

Het is moeilijk te voorspellen of de energieprijzen op de wereldmarkt voor langere tijd zo hoog blijven of dat ze over enkele maanden weer dalen.

Wat betekent dat voor u?

Als u een energiecontract heeft waarin de tarieven voor stroom en gas voor meerdere jaren zijn vastgelegd, dan heeft u voorlopig geen last van de prijsstijgingen. U merkt dit pas als u een nieuw energiecontract afsluit. Als u contract binnenkort afloopt of als u een contract heeft met een flexibele tarieven, dan zal uw energierekening fors hoger uitvallen.

De gratis energiecoach helpt bij energiebesparing

Door minder stroom en gas te gebruiken heeft u zelf invloed op uw energierekening. Maar veel mensen weten niet goed waar te beginnen met energiebesparing. Energie besparen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Eenvoudige maatregelen en bewuster gedrag kunnen al tot een aanzienlijke besparing leiden.

Coöperatie EnergieRijk Voorst heeft 5 zeer ervaren energiecoaches die u kunnen helpen. Zij komen kosteloos bij u thuis. Samen met u kijken zij welke maatregelen in uw woning mogelijk zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan laagdrempelige maatregelen zoals tochtstrippen, ledlampen of een besparende douchekop. Maar ook aan vloer- en gevelisolatie, de verwarmingsinstallatie, een wamtepomp of zonnepanelen.

Met een warmtecamera maakt de energiecoach een warmtebeeld van uw woning. Zo kunt u direct zien waar de meeste warmte in uw woning verloren gaat.

Een energiezuiniger woning is niet alleen goed voor ons klimaat, maar het geeft vaak ook meer comfort in huis. Zoals minder koude voeten en minder tocht. De energiecoaches kunnen uw er alles over vertellen.

Via de website www.energierijkvoorst.nl kunt u een afspraak maken met de energiecoach.

woensdag 13 oktober 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws