Henk Ligtlee 50 jaar muzikant

Voorst- Vorige week maandagavond, 27 september, begon de repetitie van Excelsior Twello iets anders dan gebruikelijk. Alle muzikanten zaten om 19.15 uur klaar om de jubilaris te verrassen. Bij het repetitiegebouw aan de Stinzenlaan werd Henk verwelkomt door voorzitter Jasper Esselink en werd Henk een mars toegespeeld.

Henk werd overdonderd door deze verrassing en wist nog niet goed waar hij dit aan te danken had.

Na een korte uitleg werd hem alles duidelijk.

Henk begon zijn muzikale loopbaan bij muziekvereniging Hummelo in de Achterhoek. Daar speelde hij mee in de drumband, inmiddels 50 jaar geleden.

Via St. Caecilia Schalkhaar kwam Henk in 2002 bij Excelsior Twello terecht. Eerst op trompet en inmiddels alweer een flinke tijd op de bariton. Henk is een echte verenigingsman en helpt waar nodig om de vereniging draaiende te houden. Excelsior is Henk zeer dankbaar wat hij in de afgelopen jaren voor de vereniging heeft gedaan.

De gezondheid van Henk speelt op dit moment parten, door de behandelingen die hij moet ondergaan is een wekelijks bezoek aan de repetitie niet altijd mogelijk. Gelukkig voelt Henk zich op dit moment goed en kan hij meespelen tijdens de repetities op maandagavond.

Vanuit de KNMO overhandigde Jasper de jubilaris een Oorkonde en een bijbehorend speldje.

De huldiging werd afgesloten met het spelen van de verenigingsmars: Excelsior Jubilee.

woensdag 13 oktober 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws