Het Beloofde Land een landgoed met een eigen identiteit om trots op te zijn!

Klarenbeek- "Landgoed het Beloofde Land" aan de Oudhuizerstraat 6 in Klarenbeek doet als enige particuliere deelnemer mee aan de verkiezing van de Gelderse prijs voor de Ruimtelijke Kwaliteit met als thema “bouwen aan identiteit”. Met deze prijs wil de provincie Gelderland stimuleren dat goede en inspirerende voorbeelden extra onder de aandacht worden gebracht. Er zijn tien projecten genomineerd! Donderdag 22 maart wordt beslist wie de winnaar is. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt door oud-Commissaris van de Koningin, Jan Terlouw.

Terugblik
In 1982 kochten Rein en Ankie Nieland een oude ‘onbewoonbare’ boerderij aan de Oudhuizerstraat 8 met de naam “Het Beloofde Land”. Na talloze verbouwingen woonde het paar daar bijna 27 jaar, met veel plezier. In de tussenliggende periode hebben Rein en Ankie veel grond, deels van Ankie’s opa, aangekocht en dat kwam via ruilverkaveling naar de Oudhuizerstraat.
In 2003 kwam de gemeente met een notitie over het oprichten van een landgoed, wat Rein en Ankie op het gedroomde spoor zette. De agrarische percelen omzetten naar natuur. De SBNL hield in die tijd een voorlichtingsavond over de ‘rood voor groenregeling’. Met die regeling mag je een bijzonder huis bouwen in ruil voor natuur, mits je voldoet aan heel veel eisen en regels en de locatie zich op de passende plaats bevindt. Met heel veel doorzettingsvermogen, geduld en creativiteit werden in 2008 alle plannen goedgekeurd.
De oude woning werd in 2009 verkocht, maar behoort, met de grond nog bij het landgoed. De realisatie van het landgoed en de nieuwe woning duurde ruim twee jaar en in 2010 betrokken Rein en Ankie hun nieuwe onderkomen op het landgoed aan de Oudhuizerstraat nummer 6 . En wat voor een verblijf! Geen fata morgana, maar een kasteel, omringd door een slotgracht, met paardenstallen en een Bed & Breakfast!

De Burcht
Het kasteel, Rein en Ankie noemen het een burcht, en stallen zijn gebouwd van ruwe kolengestookte stenen, welke zo dicht bij het vuur lagen dat de meeste geblakerd en vervormd zijn. Dit materiaal is gekozen om een robuuste uitstraling te garanderen. De burcht straalt kracht uit, imponeert zelfs!
Binnen zijn dikke eikenhouten balken gebruikt van 50x40 cm. Het interieur oogt modern met rvs, beton en ruw eiken. De vloeren zijn in het souterrain zoals betaamd, bekleed met klinkers.

Gastenverblijf
In het souterrain van de burcht is een bijzonder gastenverblijf (Bed & Breakfast) voor twee personen, waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten van de unieke atmosfeer.
Opvallend is de hoge ontbijttafel voor de ramen met uitzicht op de slotgracht. Het zitgedeelte heeft een flatscreen-tv, deze ruimte loopt over in het slaapvertrek. Vanaf de 2,1 meter lange boxspring kijkt u uit op de bossen.

Eindejaar- en relatiegeschenken
Rein en Ankie verzorgen tevens voor bedrijven eindejaar- en relatiegeschenken. Er blijkt veel belangstelling te zijn voor een origineel, geheel verzorgd geschenk. De verschillende arrangementen worden aangeboden door de meest uiteen lopende bedrijven. De gasten met het culinaire arrangement worden ontvangen met een glas champagne en ‘s avonds naar het restaurant gebracht en weer gehaald. Na een goede nachtrust staat er de volgende morgen een uitgebreid ontbijt met vers gebakken brood voor u klaar.

Stem op Het Beloofde land!
Breng uw stem uit op Landgoed Het Beloofde Land. Een landgoed met een geheel eigen identiteit, die u niet gauw ergens anders zult terug vinden.
Google en tik in ‘stem op nieuw landgoed Het Beloofde Land’.
Bij aantoonbaar 25 stemmen van vrienden / volgers verloten Rein en Ankie Nieland een arrangement. Het betreft een golf- (Scherpenbergh), culinair- (De Vier Seizoenen), wellness- (Bussloo) of fietsarrangement.
Voor nadere informatie zie: www.landgoedhetbeloofdeland.nl , rubriek arrangementen.


Het Beloofde Land is een landgoed met één eigen identiteit om trots op te zijn! Stem mee!

woensdag 8 februari 2012

Deel dit bericht