Het dorp Voorst zoekt een dorpscontactpersoon

Voorst- De dorpscontactpersoon (DCP) is een belangrijke functionaris binnen een dorpsgemeenschap. Hij of zij is de ‘smeerolie’ tussen de verschillende groepen die er zijn in een dorp. De bewoners (oud en jong), het verenigingsleven, belangenverenigingen, ondernemers en niet te vergeten de gemeente Voorst.

De DCP kent als het goed is ‘de weg in het dorp’. Hij of zij weet hoe ze de dingen gewend zijn om te doen. De DCP kent de eigenaardigheden van het dorp en weet hoe hier mee om te gaan. Belangrijk is het om hier te zeggen dat de DCP niet de ‘oplosser van alle problemen is’. Dat zou ook onmogelijk zijn. Maar de DCP weet wel wie te benaderen als er zich iets bijzonders voordoet binnen het dorp.

Behalve dat de DCP goed de weg kent in het dorp is het omgekeerde ook waar. Het dorp moet de weg naar de DCP ook goed kunnen vinden. Bereikbaarheid en aanspreekbaarheid zijn dus twee belangrijke kwaliteiten.

Voorster Belang zoekt iemand die zich in de eerste plaats wil inzetten voor de leefbaarheid van het mooie dorp. Leefbaarheid in de meest brede zin van het woord. Of het nu gaat om het rijgedrag op de Rijksstraatweg, de beschikbaarheid van een geldautomaat, leuke kleinschalige activiteiten, de iets grotere evenementen, de communicatie tussen de bewoners onderling, etc. etc. Het pakket is heel breed maar de DCP doet dit niet allemaal zelf. Hij/zij signaleert, coördineert, communiceert en maakt dingen mogelijk samen met u allemaal.

Lijkt dit je wat, schrik dan niet van het brede takenpakket. Je staat er niet alleen voor. Je doet het samen met de bewoners van Voorst, met alle verenigingen, met de belangengroepen en met de ondernemers en natuurlijk de gemeente. Je werkt ‘onder de paraplu’ van het Voorster Belang e.o en maakt samen met deze dorpsbelangenvereniging een jaarplan voor het komende jaar.

De vergoeding die je ontvangt voor je werkzaamheden krijg je van de gemeente Voorst maar via het Voorster Belang e.o.

Als je belangstelling hebt of je wilt meer informatie stuur dan een bericht naar Teun Baartman (t.baartman@chello.nl).

woensdag 29 september 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws