Het gaat weer los op het festivalterrein bij de muziektent in Terwolde

Terwolde- Lange biertafels, gevulde bierpullen, Duitse versnaperingen, gezelligheid en muziekkapellen. Dweilorkest de Graapendaelers uit Terwolde heeft weer alles uit de kast getrokken om ook de vierde editie van het Terwolds Oktoberfest tot een groot succes te maken.

Het Oktoberfest

Ook in Nederland is het van origine jaarlijkse volksfeest uit Duitsland een bekend bierfeest geworden. In 2016 hebben de Graapendaelers dit evenement naar Terwolde gehaald en is het alweer een aantal jaren een vaste traditie om op de vierde zondag in september het Oktoberfest te vieren. Hoewel de naam anders doet vermoeden begint het officiële feest in München op de eerste zaterdag na 15 september om stipt 12:00 uur en eindigt op de eerste zondag in oktober.

Het Programma

Ook deze editie staat in het teken van gezelligheid en veel, heel veel muziek. De Graapendaelers hebben weer een programma neergezet waarbij de bezoeker gewoon niet stil kán blijven zitten. Volgens traditie wordt het weer een middag van lekker inhaken en meezingen met de muzikanten. Een vaste gast inmiddels zijn de Iesselbloazers. Een enthousiaste groep muzikanten van bevriende vereniging VIVO uit Veessen. Tijdens de voorafgaande drie jaar heeft dit dweilorkest laten zien dat zij weten wat een feestje bouwen is. De Deurbloazers Daeventer, de Slanina Cesta Musikanten uit Voorst en natuurlijk de Graapendaelers maken het programma helemaal compleet. Thema’s van deze editie zijn om 15:00 uur het Tiroler Uurtje en vanaf 16:00 uur de Apres Ski. Voor de echte volhouder is er van 19:00 uur tot 20:00 uur nog de Afterparty, verzorgt door discoteam Juanita, om de dag in stijl af te sluiten.

Het Oktoberfest is op 22 september op het festivalterrein rondom de muziektent van Terwolde. De eerste bierglazen worden gevuld om 15:00 uur en de toegang is gratis.

woensdag 11 september

Deel dit bericht