Het is fijn toeven bij Wonen bij September aan de Kelvinstraat

Apeldoorn- Begin mei gingen officieel de deuren open van het tweede woonhuis van September in Apeldoorn. De vraag naar appartementen in het September-woonhuis aan de Loolaan was zo groot, dat al snel werd besloten tot de bouw van een tweede woonhuis aan de Kelvinstraat. Twee woonhuizen met een totaal verschillende uitstraling, waarmee wordt ingespeeld op de behoefte van een uiteenlopende groep ouderen met dementie in Apeldoorn. Maar hoe anders de woonhuizen van buiten ook mogen zijn, de aandacht en liefdevolle zorg die bewoners krijgen, is hetzelfde.

Peter Louter staat als leidinggevende aan het roer van het woonhuis aan de Kelvinstraat. Hij kijkt terug op enerverende maanden. Inmiddels hebben twaalf bewoners hun intrek genomen in hun prachtige nieuwe onderkomen. “Je moet mensen daar goed in begeleiden. Het is niet niks om op oudere leeftijd te verhuizen. En al helemaal niet als er dementie in het spel is. Dat heeft impact; niet alleen op bewoners, maar ook op verwanten.” De eerste tijd staat dan ook echt in het teken van het leren kennen van bewoners. Wat is iemands levensgeschiedenis? Waar wordt hij of zij blij en gelukkig van? Met welke maaltijd kunnen we iemand verwennen? “We spelen altijd in op de persoonlijke wensen en behoeften van bewoners. Iedereen is anders, dus tijd en aandacht voor ieder individu staat echt centraal”, aldus Peter.

Gemoedelijke sfeer
Inmiddels heeft iedereen zijn draai gevonden. Zowel medewerkers als bewoners. Er heerst een prettige, ontspannen sfeer. Bewoners zijn blij met hun ruime appartement en enthousiast over de warm zorg die ze hier ontvangen. “Bewoners leren elkaar kennen en er ontstaan mooie contacten gen gesprekken met elkaar. Aandacht krijgen en samen zijn met anderen, daar fleuren mensen van op!”, vertelt Peter enthousiast. Er heerst bedrijvigheid in de gezamenlijke woonkamer. Er wordt een spelletje gespeeld, bezoek ontvangen en samen gegeten. Voor een ieder die daar zin in heeft, is wel iets te doen. Er wordt van alles georganiseerd; van samen muziek maken en gezellig koffie drinken in de tuin tot een wandeling of fietstocht in de omgeving.

Levendige omgeving
Het woonhuis aan de Kelvinstraat staat midden in wijk Kerschoten. En levendige en ruim opgezette wijk in Apeldoorn-Noord. Er zijn veel voorzieningen zoals een winkelcentrum en de buurt is betrokken en belangstellend. “Door corona is er weinig mogelijk, maar we kijken er echt naar uit om nader kennis te maken met de buurtbewoners. Als het weer kan, zullen buurtbewoners ons zeker vaker tegenkomen in de wijk!”

Meer weten? Kijk dan op www.wonenbijseptember.nl of bel met Peter Louter, 088 – 572 10 83.

woensdag 21 oktober

Deel dit bericht