Het Kleurrijk op studiereis naar Stockholm

TWELLO- Kinderdagverblijf Het Kleurrijk heeft afgelopen week een driedaagse studiereis gemaakt naar Zweden. Daar hebben zij met een zestal collega’s, onder begeleiding van Ellen de Haan, een bezoek gebracht aan diverse inspirerende preschools in Stockholm.

Kinderdagverblijf Het Kleurrijk werkt met de visie van Reggio Emilia. In deze visie staan de honderd talen van een kind centraal. Kinderen kunnen zich uitdrukken op vele verschillende manieren en het is aan de leidster om te begrijpen wat het kind bedoelt. Ook een inspirerende leeromgeving is van belang om het kind te stimuleren om te gaan ontdekken.

Ieder jaar worden er op Het Kleurrijk workshops gegeven door Ellen de Haan, onderwijsadviseur van het jonge kind, om meer verdieping te realiseren met betrekking tot de visie en werkwijze waar me mee werken. Het team blijft op die manier in ontwikkeling.

Naast de workshops organiseert Het Kleurrijk dit jaar ook een studiereis met collega’s. Een aantal collega’s van de vestiging Twello en Zutphen gingen samen op studiereis naar Zweden. Van te voren is met alle collega’s besproken wat we graag willen zien en op welke vragen we graag antwoorden willen krijgen. Met deze informatie op zak gingen brachten we een bezoek aan 3 verschillende inspirerende locaties.

De ontvangst was heel hartelijk en er was voldoende tijd om in gesprek te gaan met alle enthousiaste professionals. Het is mooi om met elkaar van gedachten te wisselen over de werkwijze. Op de locaties hebben de medewerkers van het Kleurrijk veel mooie leerplekken gezien en inspirerende omgevingen waar kinderen spelen, leren en ontdekken. Er zijn door iedereen heel veel foto’s en filmpjes gemaakt om zo alles wat we zien vast te leggen. S’avonds tijdens het diner werden de ideeën en ervaringen uitgewisseld en voerden we hierover gesprekken. Het was prettig dat we met meerdere collega’s dezelfde locatie bezochten. Je kunt met elkaar meer zien dan dat je dat alleen doet. Samen konden we in een hele gezellige en ontspannen sfeer ideeën en ervaringen uitwisselen.

Na 3 dagen komen alle collega’s terug vol met inspiratie. Alle foto’s worden verzameld en hiervan maken we een powerpoint. Natuurlijk is het aan ons om de collega’s die niet meegegaan zijn te enthousiasmeren en te voorzien van alle indrukken en ideeën. Daarna gaan we samen aan de slag met de aandachtspunten die we voor onszelf hebben opgesteld.

Het was een geweldige reis om met elkaar deze inspirerende dagen te beleven. Als team zorgen we ervoor dat we een prachtige visie neerzetten die we steeds meer gaan verdiepen. Op die manier blijven we de kinderen uitdagen tot ontdekken.

woensdag 20 november

Deel dit bericht