Het spookte in de bossen

Klarenbeek- Afgelopen zaterdag vormden de bossen rondom Klarenbeek het decor voor het beruchte Horror Circus. Dit Circus was hier met vele artiesten en bijbehorende dieren neergestreken. Jeugdclub Klarenbeek organiseerde daarom een mogelijkheid voor iedereen van jong tot oud om deze Circusartiesten en dieren van dichtbij te ontmoeten.

Ruim 600 deelnemers hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en meegelopen aan een van de georganiseerde tochten.

Voor de jongste nieuwsgierigen was er een vrolijke lampionnentocht uitgezet. Deze tocht ging via met kleine lampjes verlichte bospaden vanaf het Boshuis richting dokter Blok Plantsoen en terug. Onderweg waren er door de meest vriendelijke artiesten van het Circus diverse spel- en sclene punten ingericht. Bij aanvang van de tocht kregen de deelnemers in een echte tent een verhaal te horen van een wat vreemde goochelaar. Veel deelnemers waren eerst nog wel wat gespannen maar allen kwamen aan het eind van de tocht enthousiast terug.

Voor de wat oudere jeugdigen en dappere volwassenen was er de Spooktocht. Deze tocht ging vanaf en naar het Boshuis door de kille en donkere Klarenbeekse bossen. Tijdens het startverhaal maakten de deelnemers kennis met El Machio, een verstoorde goochelaar, die vol passie en emotie zijn assistent wilde veranderen in een mooie jonge assistente. Het resultaat van zijn truc was echter een Horrorartiest. Later bleek dat dit waarschijnlijk al vaker was misgegaan. Deze tocht bracht de deelnemers namelijk in contact met vele Circus artiesten, die je zelfs bij daglicht nog niet tegen het lijf wilt lopen. Dat deze kennismaking niet altijd even prettig was, bleek wel uit het vele afschrikwekkende gegil dat de hele avond vanuit het bos te horen was. Tijdens de tocht kwamen de deelnemers op een donkere plek een grafsteen tegen, waaruit duidelijk werd dat El Machio op 26 januari 2019 zijn laatste kunstje had vertoond .…….

Het Boshuis was deze avond helemaal in stijl aangekleed. Voor deelnemers, vrijwilligers en overige bezoekers was het vanaf het einde van de middag tot middernacht toegankelijk. Hier kon onder het genot van muziek, een drankje en een hapje vooraf moed verzameld worden en konden na terugkomst schrik en angstervaringen gedeeld worden. De hele avond was er in het Boshuis sprake van een gezellige drukte.

Jeugdclub Klarenbeek bedankt alle sponsoren en de vele vrijwilligers voor hun bijdrage om de ontmoetingen met de artiesten en dieren van het Horror Circus mogelijk te maken. Mede door de vele enthousiaste reacties zal de spooktocht, als blijkt dat er opnieuw griezels in de Klarenbeekse bossen neerstrijken, zeker weer georganiseerd worden.

woensdag 30 januari

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws