Historische Vereniging Voorst wandelt tijdens Landfair

Voorst- Zondag 10 september staat Voorst in het teken van de Voorster Landfair in het Beekzichtpark. Behalve een dertigtal kramen met -veelal- lokale producten en proeverijen en artikelen voor het buitenleven, is de Historische Vereniging Voorst ook aanwezig met hun presentatiekraam. Hier kunt u terecht voor allerlei historische informatie, oud beeldmateriaal, boeken over de gemeente Voorst en een assortiment goedkope 2e hands historische boeken uit Voorst en omgeving en andere onderwerpen.

In de kraam draaien de gehele dag door verschillende PowerPoints met mooie beelden uit het dorp en/of de gemeente.

Wandelingen
Bovendien zijn er vanwege het Open Monumentendagweekend, twee historische wandelingen uitgezet. Onder begeleiding van gidsen kunt u een wandeling langs bijzondere objecten door de kom van het dorp maken. De start van deze wandelingen is om 11.00 uur en om 14.00 uur vanaf het tolhuis (Rijksstraatweg 34) Graag van te voren opgeven zodat de gidsen goed voorbereid zijn, de groep moet niet te groot zijn. Eventueel opgeven bij de kraam kan ook nog als er plek is. De wandeling door het dorp duurt ongeveer 1½ uur.

De natuurwandeling (start voor het tolhuis, Rijksstraatweg 34) voert door de directe omgeving van Beekzicht en is een combinatie van natuur en geschiedenis. Ook deze wandeling wordt twee keer begeleid door een gids, één om 11.30 uur en één om 14.30 uur. Ook deze tocht zal 1½ uur in beslag nemen. En ook hier geldt: graag van te voren aanmelden. Dat kan via info@historischeverenigingvoorst.nl of telefonisch op donderdagmorgen 0571-277090.

woensdag 6 september 2023

Deel dit bericht