Hoe paarden de pijn van jeugdtrauma’s kunnen verzachten

Onlangs verscheen het boek: 'Paardenkracht - een verhaal over dromen, groei, verlies en vrijheid' van Mieke Kuenen uit Joppe . Deze ontroerende biografie gaat over haar aangrijpende leven en de rol die paarden erin spelen. Mieke vertelt open over haar familie en de pijn waar ze mee geconfronteerd werd.

Mieke is vanaf haar jeugd gefascineerd door paarden. Deze mooie dieren vervullen een hoofdrol in dit boek, maar haar levensverhaal gaat over veel meer. Haar jeugd bracht zij door met haar ouders en twee zussen. Pas later in haar leven kiest zij haar eigen weg. Een zoektocht met –letterlijk– vallen en opstaan naar haar verleden en identiteit die haar uiteindelijk in conflict zal brengen met haar familie. Een verhaal over hoop, veerkracht, grenzen en levenslust met spiritualiteit als telkens terugkerend thema. Een inspirerende reis die de lezer naar de Achterhoek én IJsland brengt.

Mieke Kuenen (1963) besloot tot het schrijven van dit boek op het moment dat haar IJslandse paard in haar leven kwam. Niet toevallig was dit ook het moment waarop de relatie met haar directe familie ingrijpend veranderde. Het opschrijven van haar verhaal werd een bijzondere reis: een proces van bewustwording, verwerking en heling. Behalve boeiend vertellen heeft Mieke ook talent voor tekenen, wat heeft geresulteerd in een aantal bijzondere illustraties. Mieke werkte jarenlang bij de KLM en was reisgids in IJsland. Zij woont met haar man en dieren in de bossen bij Joppe.

‘Paardenkracht – een verhaal over dromen, groei, verlies en vrijheid’ is (o.a.) verkrijgbaar bij boekhandel Oonk in Twello en online bij uitgeverij Boekscout en Bol.com

woensdag 17 april

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws