Hof van Twello is klaar voor 1 juni

Twello- Langzaam terug naar normaal. Oude plannen en aangepaste werkwijzes kruisen elkaar. Bij Hof van Twello zijn ze er klaar voor.

De herbouw van nieuwe douches en toiletten, nadat de oude waren afgebrand, was aanvankelijk uitgesteld maar inmiddels is de bouw weer aanbesteed. Langzaam komt de oorspronkelijke planning weer bovendrijven en verdwijnen de angstvisioenen van een totale lock down achter de horizon.

Huttenbouwen en doolhof

Wat wel gewoon doorging is de aanleg van een plek om hutten te bouwen. Lekker uit het zicht van de ouders kunnen kinderen hun fantasie loslaten op de balken, takken en stammetjes en er dat mee bouwen wat ze zelf het leukste vinden. Ook leuk: je hoeft er niet voor te betalen. De huttenbouwplek staat los van het Blote Voetenpad en is vanaf de speelweide bereikbaar. Terwijl vader en moeder aan de koffie zitten verbouwen hun kinderen de wereld. Naar eigen inzicht. Ongetwijfeld een stap vooruit!

Sinds 3 jaar verbouwt Hof van Twello haar eigen brandstof voor de verwarming. Samen met het snoei en dunhout van het terrein en van bedrijven in de omgeving verdwijnt de miscanthus, een reuzengras, in de grote ketel die de kassen verwarmt. Een prachtige CO2 bewuste manier van werken. Er komt immers geen import of productiehout aan te pas. Er wordt uitsluitend met restproducten gewerkt. Nu de miscanthusaanplant steeds forser wordt kan daar prachtig een doolhof in worden aangelegd die de hele winter blijft staan. Pas in maart wordt de miscanthus geoogst. Met de aanleg van die doolhof is Hof van Twello nu bezig. Een prachtige en spannende uitbreiding van het Blote Voetenpad!

Horeca klaar voor de zomer

Met 12 ha grond, een speelweide, 3 ruime terrassen, 2 grote zalen en ruime toiletten in de kas is Hof van Twello klaar voor de 1,5 meter economie. Vanaf 1 juni mogen groepen ook weer bijeenkomsten plannen, maar uitsluitend op reservering. Aarzel dus niet om een plannetje te maken! Er is voldoende ruimte om aan alle voorschriften te voldoen, maar je moet het wel zélf doen! Hof van Twello is er klaar voor.

woensdag 20 mei

Deel dit bericht