Imker in de klas

De kleuters van de Wingerd hadden afgelopen vrijdag een bijzondere ochtend. Imker Monique van Imkersvereniging Voorst kwam de kinderen wat vertellen over de honingbij. De kleuters werken rondom het thema ‘Kriebelbeestjes’ en daar hoort de bij natuurlijk ook bij.

​Monique vertelde hoe een bijenkast eruit ziet. De kinderen konden een bijenkast van dichtbij bekijken en de volle en lege ramen vasthouden. Het raam vol met honing vonden de kinderen erg zwaar! Een imker werkt altijd met beschermende kleding zodat ze veilig in de bijen kunnen werken. De kinderen konden zelf een imkerspak passen. Dat vonden ze leuk! Monique legde natuurlijk ook uit hoe een bij honing maakt en hoe een imker de honing slingert en in potjes doet. De kinderen luisterden erg aandachtig en kwamen met hele leuke vragen. Gaat een bloem dood als de bij de nectar eruit heeft gehaald? Waarom zijn bijen bang voor rook? Hoeveel bijen zitten er in een bijenkast? Word je wel eens geprikt?

Er werd nog even stil gestaan bij het nut van bijen naast het produceren van honing. Monique legde uit welke rol bijen hebben bij de bestuiving en dat onder andere bijen zorgen voor de productie van groente en fruit.

Uiteraard werd er op het laatst nog honing, gemaakt door de bijen van Monique, geproefd. De meeste kinderen vonden het heerlijk!

De imkers van Imkersvereniging Voorst delen graag hun kennis met u. Dus wilt u of bijvoorbeeld uw klas of vereniging meer weten over het leven van de honingbij en imkeren, neemt dan gerust contact op. Wij verzorgen graag een les, workshop of lezing voor u.

woensdag 2 juni 2021

Deel dit bericht