Inloopochtend bij expertisecentrum voor mensen met hersenletsel

Teuge- Jaarlijks lopen zo'n 140.000 mensen hersenletsel op, door ziektes of ongelukken. Er zijn goede programma's om mensen met niet aangeboren hersenletsel te leren omgaan met hun beperkingen, maar helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers.

Om die onbekendheid weg te nemen organiseert het Regionaal Expertisecentrum NAH Teuge een inloopochtend op zaterdag 25 februari 2023. De inloopochtend is bedoeld voor iedereen die met de gevolgen van hersenletsel te maken heeft, dus getroffenen, hun netwerk, maar ook zorgprofessionals (verwijzers). Er zal uitleg worden gegeven over het behandelprogramma Hersenz en er kunnen vragen worden gesteld aan behandelaren en een ervaringsdeskundige (oud cliënt). De inloopochtend vindt plaats van 10.00 uur tot 12.30 uur. Om 10.15 uur of 11.15 uur kunt u deelnemen aan een presentatie. Aanmelden is niet nodig.

Leren omgaan met hersenletsel

Voor mensen die hersenletsel oplopen verandert het leven definitief. Na de revalidatie komt het moeilijkste: leren omgaan met de veranderingen. Mensen met NAH hebben bijvoorbeeld last van vergeetachtigheid, vermoeidheid, kunnen de weg niet meer vinden, komen moeilijk uit hun woorden, zijn prikkelbaar, hebben concentratieproblemen en/of zijn emotioneel veranderd. Dit kan voor uzelf erg vervelend zijn, maar ook voor uw naasten. Het Hersenz behandelprogramma kan u én uw partner hierbij helpen.

Kom ook! Mensen met niet aangeboren hersenletsel, hun naasten en zorgprofessionals zijn van harte welkom op zaterdag 25 februari 2023 aan de Rijksstraatweg 236 Teuge. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marleen Koning (marleen.koning@siza.nl / 06-51138034).

woensdag 22 februari 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws