Innovatiekracht vanuit de boerenpraktijk

Regio- Innoveren is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral in een tijd waarin de kranten vol staan met onzekerheden. Het inspelen op de uitdagingen van deze tijd vraagt echter wél om toekomstgericht ondernemerschap en dit is precies waar het Agro Innovatie Event over gaat. Het event vindt op 23 november plaats in Twello en staat volledig in het teken van duurzame innovaties in en rondom het boerenerf.

Wilt u de vernieuwingen van de agrosector in de regio met eigen ogen zien, voelen en proeven? Kom dan naar de vijfde editie van het Agro Innovatie Event. De Innovatie Coöperatie organiseert dit event speciaal voor agrariërs en agrofood-mkb’ers. De avond staat bol van inspiratie met praktische voorbeelden van collega-ondernemers uit de Cleantech Regio, de Achterhoek en de Liemers

Ondernemers delen ervaringen

Zo vertelt Sjoerd Elgersma van Hofmeijer Loonwerkbedrijf BV uit Voorst over hoe hij met boeren, Natuurmonumenten en provincie samenwerkt om eiwitrijke gewassen te telen. Martin Binnendijk van Jumbo Binnendijk Twello en varkenshouder Tonnie Veldhuis van Dijk43 uit Klarenbeek lichten toe hoe zij met de samenwerking in coöperatie Van Onze Grond zorgen voor afzet van regionaal voedsel en gaat akkerbouwer Theo Nieuwenhuis in op het belang van biodiversiteit in en op de bodem.

Inspirerend innovatieplein

Op het innovatieplein bruist het van nieuwe ideeën en ondernemerskracht met meer dan 15 inspirerende ondernemers en organisaties. Zo maak je kennis met de schoffelrobot van De Marke, vertelt Vruchtbare Kringloop Achterhoek over hun nieuwe activiteiten, leer je meer over Achterhoekse hop en vertellen Saxion studenten hoe snoeihout van het boerenerf tot waarde kan worden gebracht. En je proeft regionale hapjes én Syrische kaas uit Twello. Ga met elkaar in gesprek en laat je inspireren door de doeners uit onze eigen regio.

Praktische informatie

De Innovatie Coöperatie is er voor boeren en agrofood-mkb’ers die hun nieuwe ideeën in de praktijk willen brengen en biedt hen een helpende hand door het leggen van nieuwe contacten, door te inspireren en door te ondersteunen met kennis en financiering. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor het event op woensdagavond 23 november op het Zone.college in Twello. Kijk voor aanmelden en het complete programma op www.deinnovatiecooperatie.nl/event

woensdag 16 november 2022

Deel dit bericht