Jaarlijkse volksfeesten een geslaagd weekend voor iedereen!

Terwolde- Wat was het een geweldig weekend! Het bestuur van Stichting Volksvermaak Terwolde (SVT) wist het wederom voor elkaar te krijgen, om echt iedere dorpeling te verleiden om naar het feestterrein rondom de muziektent te komen. Het ‘voor een ieder wat wils’ klinkt eenvoudiger dan het is. ‘Daar is veel creativiteit voor nodig’ aldus het bestuur. Een ideale mix van aanbod en activiteiten, waarin de organisatie op een bijzondere wijze is geslaagd.

Zomerse kermis
‘De kermis van Terwolde’ – zoals het feest in de volksmond wordt genoemd – bestaat al ruim 50 jaren. Werd het feest destijds gehouden in de oogstmaand september, jaren geleden stapte men af van die traditie en werd gekozen voor de zomerse maand juli. Meer kans op goede weeromstandigheden, maar daarmee ook meer ruimte in de agenda voor de feestgangers, waar het in september dringen is in de weekenden. Het kwam de feesten ten goede, gezien de grote aantallen bezoekers welke de kermis jaarlijks trekt en waarbij de zomerzon een hoofdrol speelt.

Bestuur en vrijwilligers
Het bestuur van SVT is een fijne groep mensen, waarbij ervaring en een frisse kijk (oud & jong) prima samen gaan. Daarbij kunnen zij rekenen op een grote groep vrijwilligers die mede zorgt voor de barbezetting, de opruimwerkzaamheden als ook even dat oogje in het tentzeil houden. Daarvoor én daarna is er dan nog die groep mensen welke helpt met de inrichting van de tent en het terrein. Door die grote achterban is er ook veel betrokkenheid vanuit het dorp, het is ‘ons’ feestje. ‘Terwoldenaren bint een eigenzinnig volkjuh’ aldus een bezoeker. ‘Het is een dorp met karakter’ vult zijn buurman aan, waarbij ze beiden vol lof spreken over niet alleen dit feest, maar over de vele activiteiten in dit bruisende dorp aan de IJssel.

Anita Roetert; (t)rots in de branding
Ooit was ook zij een nieuweling in de organisatie, zondagmiddag werd er op feestelijke wijze aandacht besteed aan het feit, dat Anita al 30 jaren!! meewerkt aan alle festiviteiten. Een wervelwind en stuwende kracht, de altijd-aanwezige en daarmee een bekend gezicht voor iedereen. ‘Wat ze allemaal precies doet? Ik zou het écht niet weten’ en een van de jongste bestuursleden merkt ook zelf op, dat het tijd wordt om dat dan maar eens vast te leggen, naast alle draaiboeken en protocollen die er wel zijn. Buiten de feesttent hing een levensgrote poster van Anita, waarbij menig bezoeker zich maar wat graag met deze kanjer liet fotograferen.

Iedereen kan meedoen!
Het programma van de volksfeesten was dusdanig samengesteld, dat iedere bezoeker aansluiting kon vinden bij de feesten. Een spectaculaire discoavond met o.a. ‘Beatcrooks’, een goochelaarsochtend voor de jongste jeugd en aansluitend de traditionele playbackshow. Een Bandje Speciaal op de zaterdagavond, een ouderenlunch en bustocht op de zondagmiddag met als afsluiter samen kijken naar de voetbalfinale met live muziek. ‘En nu weer vooruit kijken en iets nieuws verzinnen voor volgend jaar’ aldus een aantal zeer betrokken bezoekers. Terwolde denkt mee over haar eigen feestje, hoe mooi is dat.

woensdag 10 juli

Deel dit bericht