Jan van Ommen vertelt over Zeetijd

KLARENBEEK- Zomer 2014, Jan van Ommen en zijn vrouw Ali wilden een vakantietocht naar de beroemde komodovaranen maken. Drie dagen varen vanuit Lombok, op een exotisch houten scheepje. Twintig toeristen met hun gids en vier bemanningsleden voeren uit toen het schip plotseling zonk.

Veertig uur dobberden zij in het water. “We hebben veertig uur lang de dood in de ogen gekeken en hadden al afscheid genomen”. Vissers hebben hen gered maar het had ook zomaar anders kunnen gaan. Wie er gered werd was willekeur, twee mannen hebben het niet overleefd.

De vakantie werd een gevecht tussen paniek, doodsangst en overlevingsdrift. De Van Ommens overleefden. Het trauma zit veel dieper dan zij dachten. Nadat zij veilig terug kwamen in Nederland heeft Jan de schipbreuk op zijn eigen wijze verwerkt. Hij besluit een boek te schrijven “Zeetijd” dat inmiddels vele malen de media heeft gehaald.

Woensdag 29 januari komt Jan van Ommen, inwoner van Klarenbeek, zijn verhaal vertellen over de schipbreuk tijdens de Klarenbeekse Koffieochtend. MFC, Bosweg 14 Klarenbeek10.00-12.00 uur

Niet altijd heeft iedereen zin of energie om een lekkere lunch te maken. Dan is een uitnodiging voor een gezellige lunch een welkome verrassing. Woensdag 5 februari is iedereen hartelijk welkom om aan te schuiven voor een heerlijk voorjaarslunchbuffet. MFC, Bosweg 14 Klarenbeek 11.45 uur kosten € 6 pp. Opgeven bij 06-12260021 of inloop@mfcklarenbeek.nl tot 31 januari.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht