‘Jouw avond’ bij Buitenplaats de Poel

Regio- Onder de noemer ‘Jouw avond’ organiseren verschillende welzijnsorganisaties uit de regio maandelijks een activiteit voor jonge mantelzorgers. Na een noodgedwongen coronastop vindt er op 4 september eindelijk weer een activiteit plaats. Plaats van bestemming is deze keer ‘Buitenplaats de Poel’ in Wenum Wiesel en het thema is ‘ruimte creëren voor jezelf’. Deelname is gratis voor jonge mantelzorgers en aanmelden is nog mogelijk.

Annet Reimert is namens Mens en Welzijn Voorst betrokken bij de organisatie van deze avonden. Zij verheugd zich nu al op vrijdag 4 september. Over de invulling van deze editie vertelt ze: “We starten omstreeks 17.30 uur met een barbecue. Vervolgens staan er diverse outdoor activiteiten op het programma, zoals boogschieten, buksschieten, sport- en spelactiviteiten en verschillende activiteiten met paarden. Tot slot sluiten we de avond gezellig af bij een kampvuur.”

Volgens Annet zijn deze avonden erg belangrijk voor jonge mantelzorgers. “Hier kunnen ze even lekker ontspannen met leeftijdgenoten en de zorgen van alledag ‘vergeten’. Daarnaast leren ze andere jonge mantelzorgers kennen. Je merkt dat ze elkaar begrijpen, omdat ze vaak hetzelfde meemaken. Dat maakt deze activiteiten erg waardevol” aldus Annet.

‘Jouw avond’ is bedoeld voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 6 tot 23 jaar uit de gemeente Epe, Apeldoorn en Voorst. Groepen zullen worden ingedeeld op basis van leeftijd. Voor aanmelden en/of meer informatie kan er contact opgenomen worden met Annet Reimert via a.reimert@mensenwelzijn.nl of bel 06-49 01 99 68.

woensdag 22 juli

Deel dit bericht