Jubileumboek en reünie t.g.v. 100 jaar De Wingerd!

Hoewel de school op dit moment gesloten is vanwege de zomervakantie, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een jubileumboek en een grote reünie.

De school bestond eind 2020 al 100 jaar, maar omdat corona er tussenkwam, zijn de feestelijkheden uitgesteld. In mei jl. hadden de huidige leerlingen al een feestweek en nu verschijnt nog een kleurrijk jubileumboek. In vogelvlucht wordt de geschiedenis van de school verteld. Veel oud-leerlingen en oud-leerkrachten hebben hun herinneringen aan het papier toevertrouwd, vergezeld van veel foto’s. Zo is het verhaal van Lucie te lezen, die al in de vierde klas haar latere echtgenoot Bé trouw beloofde en van hem een opgepoetst koperen gordijnringetje Erik vertelt dat hij als kleuter dino’s (stukjes hout) opgroef uit de zandbak, samen met zijn vriendje Joost, Hiltsje schrijft dat ze als kind een poosje op de zolder heeft gewoond, omdat in hun huis, de hoofdenwoning, een douchecel werd gebouwd. De juffen en de meesters worden besproken, de tandartsbus komt voorbij en er wordt bijna met heimwee teruggedacht aan de mooie verhalen van meester Nijkamp en de grapjes van juf Hannie. Ook zijn er veel klassenfoto’s, afbeeldingen van (knutsel)werkjes, schriftjes, schoolboekjes en we mogen een kijkje nemen in het ‘grote boek’ van Sinterklaas. Kortom: een boek vol nostalgie. De prijs zal tussen de 15 en 20 euro zijn. Het boek komt in september uit maar het kan nu al gereserveerd worden door een mail te sturen naar reuniedewingerd@pcbovoorst.nl, of door even binnen te lopen bij Het Voorster Nieuws/Print and More aan het Marktplein. Het wordt een eenmalige oplage, dus op=op!

Via reuniedewingerd@pcbovoorst.nl kunnen oud-leerlingen en oud-medewerkers zich uiteraard ook aanmelden voor de grote reünie op zaterdagmiddag 10 september van 14.00 tot 18.00 in en om de school! Bijpraten, herinneringen ophalen, foto’s kijken, je verbazen over hoe groot of hoe klein de tafeltjes zijn, nog eens door je oude school lopen kortom: even terug in de tijd! Vermeld bij opgave alvast je geboortejaar. Deelnemen kost 10 euro. En: geef de datum door aan iedereen die op de CNS/De Wingerd heeft gezeten/gewerkt!

woensdag 3 augustus 2022

Deel dit bericht