Kerstactiviteiten Dorpskerk Twello

TWELLO- Bij de Kerst-op-schootviering wordt het verhaal verteld over de drie wijzen. De kinderen gaan allerlei zaken uit het verhaal zelf beleven. Hoe? Ja, dat ga je pas beleven als je er bent. En natuurlijk wordt er ook gezongen. Kortom: het wordt weer een hele belevenis voor de kinderen van 0-5 jaar en hun (groot)ouders. Van harte welkom op zondag 22 december, 11.30 uur in het koor van de kerk. Vanaf 11.15 uur is er ook gelegenheid om wat te drinken in Irene (samen met de andere gemeenteleden). Medewerkers: ds. Emma Rijks en ds. Menno Valk

GEEN Kerstwandeling

Zoals u wellicht weet gaat de Kerstwandeling dit jaar niet door vanwege gebrek aan organisatoren. Vindt u dit nu ook zo jammer en wilt u de wandeling in een nieuw ‘jasje’ weer terugzien volgend jaar? Geeft u zich dan alvast op . De werkgroep heeft nieuwe werkgroepleden nodig bij de organisatie van dit evenement, zonder enthousiaste vrijwilligers lukt het niet. En natuurlijk zijn er weer veel handen nodig om het Kerstplein op te bouwen, de kraampjes te bemensen en uiteraard zoeken we weer rollenspelers in het Kerstspel.

WEL een KinderKerstviering

Net als vanouds is er weer een KinderKerstviering! Met het bekende verhaal over Maria, Jozef, herders en engelen. Maar: dan wel op een manier zoals we nog niet eerder hebben gedaan. Het belooft een verrassend en interactief verhaal te worden, geschikt voor (heel) jong en oud. Ook gaan we samen een aantal bekende en mooie kerstliederen zingen.

Kerstplein

Buiten naast de kerk wordt er gezorgd voor een Kerstplein in een gezellige kerstsfeer. Om vóór de viering alvast in de kerstsfeer te komen en na de viering nog even na te genieten. Denk aan: kerstlichtje maken, een vuurkorf, broodje roosteren, koffie, thee, glühwein. Alles op een rijtje: Wanneer: dinsdag 24 december. Waar? Dorpskerk Twello. Hoe laat? viering om 19.00 uur. Kerstplein van 18.30 uur - 19.00 uur en vanaf ± 20.00 uur. Voor wie? voor alle kinderen van de basisschool, samen met hun ouders, grootouders, broers en zussen, ooms en tantes, buren, vrienden, enz.

Het thema van de dienst van Kerstnacht, dinsdag 24 december om 22.00 uur, is: En het gebeurde… In de Nieuwe Bijbelvertaling herken je het niet meer, maar in het Kerstevangelie van Lucas 2 wordt in het Grieks een paar keer hetzelfde woord gebruikt. Dat woord kun je vertalen met ‘het geschiedde’ of ‘het gebeurde’. In de nacht van de geboorte van Jezus waren er een paar mensen betrokken: Maria, Jozef en de herders. Het gebeurde hen, het overkwam hen. Zo zijn er veel dingen die ons overkomen. Net zoals de hoofdrolspelers in dit verhaal reageren we verschillend op wat ons overkomt. Wat doet het met jou als je stilstaat bij de geboorte van Jezus Christus? In deze dienst zal de cantorij onder leiding van Henk Noordman ons begeleiden.

Het thema van de dienst op woensdag 25 december, Kerstmorgen, is: Schitterend licht!? De profeet Jesaja ziet het helemaal voor zich: er zal licht in de duisternis komen voor de moedelozen. Maar klopt deze profetie nu met het verhaal dat Lucas ons vertelt? Is wat hier gebeurt genoeg tegenwicht tegen de verstikkende duisternis en de macht van het geweld? Blijkbaar wel, want nog steeds vieren overal ter wereld christenen het feest van Kerst. Wat is het geheim van dit feest? Een koperensemble zal medewerking verlenen aan de dienst en we hopen met hen een feestelijke en inspirerende dienst te beleven.

woensdag 11 december

Deel dit bericht