Kijk en Luister Weekend bij de Kunstkring

Twello- Op 17, 18 en 19 maart biedt de Kunstkring een podium voor maar liefst 16 optredens van musici en woordkunstenaars in galerie de Statenhoed. De galerie wordt voor dit weekend omgetoverd tot een Vestzaktheater waar een grote variëteit aan muzikale en verbale uitingen te zien en te beluisteren zal zijn. Voor elk optreden is de toegang gratis.

Op vrijdag bijt pianiste en zangeres Bernadet van Haaster het spits af. Zij brengt bluesy- soul en jazzy- easy listening nummers ten gehore. Daarna is er een optreden door musici van de Guus Essers band. Zij spelen een repertoire dat zo’n 100 jaar lichte muziek bestrijkt: jazz, rock, pop, latin, grooves, funk, lounge en luisterliedjes. En dan is er een bijzondere editie van het maandelijkse schrijverscafé van de Kunstkring. Schrijvers en dichters dragen korte verhalen en gedichten voor over het thema Verlangen. Violist Eddie Solomon begeleidt het geheel. Op zaterdag beginnen de optredens om 13.30 uur

Het duo Arianne de Vlieg en Hans van de Riet speelt dan klassieke gitaarmuziek met o.m. werken van Bach, maar ook met voor gitaren bewerkte Zuid-Amerikaanse volksliedjes. Daarna schuift zanger Jan Allaart achter de piano. Hij trakteert het publiek op eigen nummers. Maar ook op door hem tekstueel en muzikaal gearrangeerde nummers van Eagles, BlØf en Sting. Vervolgens maakt hij plaats voor het duo Wil Maters en Harrie Timmermans. Zij spelen diatonische harmonica en gitaar, en laten je luisteren naar sfeervolle countrymuziek en evergreens. Het podium is daarna voor zangeres Selma Kok, nog niet zo lang woonachtig in Twello. Zij zingt aria’s zoals het prachtige O mio babbino caro van Puccini, maar ook Franse chansons. De middag wordt besloten door het jazzcombo KalmAn. Vier musici met een lange staat van dienst, die er nog steeds plezier in scheppen om lekker samen te swingen. Hun motto: It don’t mean a thing if it ain’t got that swing “. ’s Avonds is er vanaf 19.30 uur een optreden van het koperkwintet Boundles Brass. Filmmuziek, een mooie mars, een ouderwetse ouverture, koraalmuziek, muziek van Michael Jackson, Queen of prachtige muziek uit een musical: je luistert deze avond naar een grenzeloos repertoire.

Zondag is de slotdag van het Kijk en Luisterweekend met om 11.00 uur al meteen een enthousiaste start. Het shantykoor d’Ieselsingers, met leden uit de hele regio, brengt vierstemmig gezongen zeemansliederen. Ze worden begeleid door een accordeonist en een fluitiste. Vervolgens is om 13.30 uur het podium voor het trio Vocal Miles. Een zangeres en twee vingervlugge gitaristen brengen akoestische covers, Engelstalige en Nederlandstalige hits. Zowel uit de jaren 80, als uit de hedendaagse popmuziek.

Na hen is er een optreden van het Vertelgenootschap. Een schrijverscollectief met verhalen van vroeger en nu, van mens en dier, vechten en feesten, weemoed en verlangen. En luister je graag naar de heerlijke klanken van een dwarsfluit? Dan kan je volop genieten van Gemma Scherpenzeel. Als soliste speelt zij werken uit verschillende stijlperiodes, van barok tot modern. Onder andere stukken van Telemann en Bach, maar ook van Ian Clarke en Rhonda Larson. Het weekend wordt afgesloten door meestergitarist Harald Koll. Hij bespeelt verschillende akoestische gitaren. Op zijn repertoire staat eeuwenoude gitaarmuziek, maar ook nummers van de Beatles, Pink Floyd, Queen, Paul Simon en meer. Kortom een weekend met een keur aan boeiende optredens. Een bezoek meer dan waard!

De galerie van de Kunstkring Voorst is gevestigd aan de Dorpsstraat 11a in Twello. De optredens zijn op vrijdag 17 maart van 14.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag 18 maart van 13.30 tot 17.00 uur en van 19.30 tot 20.30 uur. En op zondag 19 maart van 11.00 tot 17.30 uur. Het publiek heeft doorlopend vrije toegang. Het precieze tijdschema lees je in een advertentie elders in deze krant.

woensdag 15 maart 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws